Beauty

Dit vinden mannen de meest aantrekkelijke plek voor een tattoo bij vrouwen

Tattoos: you hate it or you love it. Tegenwoordig is een plaatje op je lichaam hebben helemaal niet gek. Groot, klein, met of zonder betekenis. Misschien heb jij wel tattoos of wil je er een laten zetten, omdat je het helemaal te gek vindt. You go girl! Hoewel het hoe dan ook jouw keuze is waar je de tattoo zet, ben je misschien benieuwd naar wat mannen de mooiste plek vinden. Uit onderzoek van Zensa naar wat een tattoo sexy maakt, spelen er meerdere factoren mee.

De vraag van dit onderzoek luidde als volgt: Verandert de aantrekkingskracht wanneer je ontdekt dat iemand een tattoo heeft? Dit onderzoek is uitgevoerd onder tattoo-lovers en tattoo-haters. In dit onderzoek is gekeken naar de meest mooie plek voor een tattoo, welk design het best in de smaak valt, wat een tattoo aantrekkelijk maakt en de grootste tattoo-afknapper. Wij zijn benieuwd!

Wat vinden mannen van tattoo's

Dit vinden mannen de meest aantrekkelijke plek voor een tattoo bij vrouwen

De mooiste plekken voor tattoos bij vrouwen
Mannen konden over het hele lichaam aangeven wat zij aantrekkelijke of juist hele onaantrekkelijke plekken vonden. Laten we beginnen met de meest onaantrekkelijke plek. Dit is: het gezicht. Op nummer twee van onaantrekkelijke plekken staat de binnenkant van de onderlip. Best bijzonder, want die zie je niet eens? Maar oké, op nummer drie eindigde de nek. Blijkbaar moeten tattoos niet te hoog en zichtbaar op het lichaam zitten.

Als het om de meest aantrekkelijke plekken gaat, is het een gedeelde eerste plek. Gedeeld door drie plekken op het lichaam, namelijk de schouders, bovenrug en de heupen. Twee plekken die ook mooi zijn, maar minder scoorden zijn de boven- en de onderarmen. 

Zo, de beste plek is bekend. Maar wat vinden mannen van het design van een tattoo?
Er is een duidelijk verschil te zien tussen de tattoo-lovers en de tattoo-haters. De tattoo-lovers houden namelijk van veel illustraties en kleur, terwijl de tattoo-haters minimalistische tattoos op nummer één hebben staan. De tattoo-haters geven aan iemand met tatoeages minder aantrekkelijk te vinden, máár met uitzondering van minimalistische tattoos, dan vinden ze het vaak geen probleem. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Vera Isaksson (@verabunker62) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Le Nou Tattou (@le_nou_tattou) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Le Nou Tattou (@le_nou_tattou) op

Oké, we hebben nu de plek en stijl. Wat maakt een tattoo dan aantrekkelijk voor een man?
We gaan van minst tot meest van belang:
5. Grootte of hoeveelheid
4. De betekenis of boodschap
3. De stijl
2. De plaats
1. De artistiek

Alle ingrediënten voor een nieuwe tattoo zijn daar. Nu zijn we toch wel nieuwsgierig naar wat mannen vinden dat écht niet kan. Hier zijn de grootste tattoo-turn-offs:
4. Verkeerd gespelde tattoos 
3. Goedkope en slecht uitziende tattoos
2. Gevangenistattoos
1. De naam van je ex

Iek, de naam van je ex. Dat is natuurlijk super logisch. Niets is zo onaantrekkelijk om continu naar de naam van je ex’s lover te staren. Nu weet je een beetje wat bij het andere geslacht in de smaak valt. Uiteindelijk moet je natuurlijk helemaal zelf weten waarom en waar jij een tattoo wil. Je lichaam is uiteindelijk jouw eigen tempel.

Think before you ink
Het is wel altijd reuze belangrijk dat je goed nadenkt over wat en waar je een tattoo wil. Je lover en jij zijn dan misschien wel weg van je nieuwe plaatje, maar niet iedere werkgever, bijvoorbeeld. In sommige branches zijn ze gewoon iets minder gediend van tattoos, dus zorg er in die situaties voor de je je tattoo kunt bedekken. Daarnaast is het goed om erover na te denken of hetgeen wat jij nu leuk vindt, dat over tien jaar nog steeds zo is. Denk hierbij aan tattoo-trends. Iedereen vindt het nu heel leuk, maar past het nog steeds bij je over zoveel jaren? Bekijk anders deze checklist. Zorg ervoor dat je alle punten heb gecheckt voordat je de tattooshop instapt. Een tattoo laten verwijderen kost ook een hoop geld en is geen pretje. Heb je voor niks al die uren in die stoel gezeten. Zonde!
Wat vinden mannen van tattoo's
Bron: zensaskincare.nl, amayzine.nl | Beeld: Unsplash