Lifestyle

Dit zijn de leukste dingen om te doen tijdens carnaval 2019

Vooral in het zuiden begint bijna het allerbelangrijkste feest van het jaar: carnaval! Carnavalsoptochten, gekke outfits en dansjes doen op carnavalshits van Snollebollekes en Gebroeders Rossig. Ben jij al helemaal klaar voor carnaval 2019 of heb je echt nog geen idee wat je dit jaar moet doen? Haal je kostuum maar snel van zolder, want we delen hieronder heel veel tips.

Carnaval 2019
Het belangrijkste moment voor sommige steden is aangebroken, want het is weer tijd voor carnaval. De praalwagens zijn gebouwd voor de carnavalsoptocht, kostuums zijn gekocht en er is overal weer genoeg bier ingeslagen. Ga jij het dit jaar ook vieren, maar heb je nog geen idee wat je moet doen? Check dan de tips hieronder. 

Carnaval 2019: carnavalsoptocht
Eén van de belangrijkste dingen is natuurlijk de carnavalsoptocht. Al maandenlang zijn mensen druk bezig met het bouwen van een praalwagen. Enne, dat doen ze niet voor niks want aan het einde worden er natuurlijk prijzen uitgereikt. Zo krijgt de mooiste praalwagen van de carnavalsoptocht een prijs, de leukste groep en de leukste individuele act kunnen iets winnen tijdens de carnavalsoptocht. Ga voordat je naar een carnavalsfeestje kijken naar de carnavalsoptocht, want aan de zijkant is het vaak super gezellig. 
carnavalsoptocht carnavalsoptocht carnavalsoptocht
Carnaval 2019: carnaval foto’s maken
Samen met je vriendinnen trek je hiervoor natuurlijk superleuke en gekke kostuums uit de kas. Aangezien jullie er lang over nagedacht hebben, is het wel zo leuk om carnaval foto’s te maken. Maak niet alleen leuke foto’s van jullie outfits, maar ook van de carnavalsoptocht. Die praalwagens zijn vaak zo mooi! Carnaval foto’s maken is niet alleen leuk, maar het zorgt er ook nog eens voor dat je leuke herinneringen hebt na afloop. 

Carnaval 2019: feestjes
In heel veel steden en dorpen zijn er naast de carnavalsoptocht ook heel veel leuke feestjes. Of je nou lekker gaat dansen op carnavalshits op een groot plein of naar een feestje ergens in een kroeg, er is genoeg keuze. Wees er wel op tijd bij als je naar een bepaald feestje wil, want voor sommigen heb je een kaartje nodig! 
♥ Knaltival, Breda
♥ Hossen Op ‘t Plein, Eindhoven
♥ Brothers Foute Carnaval, Bunnik
♥ Daisy Carnaval Festival 2019, Tilburg
♥ Carnaval Fris Fest: Famke Louise, Roosendaal

Beeld: iStock