News

Deze Nederlandse jongen werd ontvoerd tijdens zijn Tinderdate

Ben jij single and ready to mingle? Grote kans dat jij je dan weleens hebt gewaagd aan datingsapps zoals Happn en Tinder. Ook de Nederlandse Ruben had Tinder gedownload en had al snel een match. Na een leuk gesprek besloot hij het erop te wagen en af te spreken alleen helaas verliep de date iets anders dan gepland…

Ruben (33) woonde voor zijn werk tijdelijk in Colombia. Hij downloadde de app Tinder en had al snel een match met ene Thalia. ”We zijn eerst naar mijn flat gereden om een gsm-oplader op te pikken en een paar biertjes uit de koelkast te halen. Thalia pakte ook een dekentje van mijn bed. Dan kon ik bij haar tante blijven slapen als het laat werd, zo legde ze uit. Colombianen nodigen graag en vaak mensen uit, dus ik stelde mij daar op dat moment geen vragen bij” vertelt hij aan Het Belang van Limburg. 

Toen ze terug in de auto zaten stopte de chauffeur en sprongen er twee gewapende mannen in de auto. Eén met een mes en één met een stroomwapen. Ik, Thalia en de chauffeur kregen verschillende elektrische schokken, alleen Thalia en de chauffeur kregen deze waarschijnlijk alleen om het te laten lijken dat zij ook slachtoffer waren, want achteraf bleek dat zij ook in het complot zaten.

Uiteindelijk werd Ruben gereden naar een dorpje ver buiten de stad, daar duwden ze Ruben in een rioleringsbuis. Thalia en de andere criminelen gingen terug naar mijn flat en namen alles mee (laptop, paspoort etc.). ”Daarna droegen ze me op om geld over te schrijven via mijn smartphone. Toen dat niet lukte moest ik al mijn pincodes geven. Als zou blijken dat de codes niet correct waren, zouden ze mijn vingers er één voor één afsnijden” vertelt Ruben.

Daarna werd Ruben naar een landhuis gebracht, toen hij ‘s ochtends wakker werd sliep de bewaker naast hem nog en greep hij zijn kans om te ontsnappen. Hij zette het op een rennen en werd uiteindelijk opgevangen door burgers. Diezelfde dag is Ruben nog naar het Belgische consulaat gegaan en loopt er op dit moment een politie onderzoek.

Bron: Het Belang van Limburg, ed.nl | Beeld: Getty Images

Must reads 👀