Beauty

Esther: ‘Ik heb een week lang mijn haar niet gewassen’

Haren wassen; de één doet het iedere dag en de ander stelt het makkelijk een week lang uit. Ik behoor tot de eerste groep, maar voor Girlscene ging ik de challenge aan en heb ik een week lang mijn haar niet gewassen. Althans, dat heb ik geprobeerd… Benieuwd hoe het mij verging? Lees dan maar snel verder. 

Voordat ik de Girlscene challenge aanging waste ik mijn haren bijna iedere dag. Eigenlijk hartstikke slecht en het zorgt er juist voor dat je haar sneller vet wordt… Een echte challenge dus als je het ineens een week lang niet meer mag wassen. Op Instagram Stories vroeg ik jullie om hulp en gelukkig gaven heel veel meiden ook handige tips. Zo werd er gezegd dat ik droogshampoo moest gebruiken én van mijn haar moest afblijven. Ik heb voor de challenge in ieder geval genoeg droogshampoo in huis gehaald, want dat mocht gelukkig voor de challenge. 

Challenge haar niet wassen
Op maandagavond had ik mijn haar nog gewassen en op dinsdag begon de challenge echt voor mij. Stiekem vond ik het best wel spannend. De eerste twee dagen ging het eigenlijk best wel goed. Alleen werd mijn haar op donderdag wel echt vettig… Ik heb toen echt de hele dag door droogshampoo in mijn haren gespoten en toen ging het wel. Ik merkte alleen wel dat ik er een beetje onzeker van werd en daardoor juist nog meer aan mijn haar ging zitten… Niet zo handig!

Als je lang haar hebt kan je het heel makkelijk in een leuke knot doen als je haar vet wordt, maar dankzij mijn korte lokken werkte dit helaas niet voor mij. Wel probeerde ik het soms in een half knotje te doen. En toen was het zaterdag en mislukte mijn challenge… Ik had ‘s avonds een feestje van mijn nieuwe werk en ik wilde niet met vette haren aankomen bij mijn nieuwe collega’s, dus besloot ik toch mijn haar te wassen. Ik had ook zo’n jeuk door al die droogshampoo. Sorry!

droogshampoo haar wassen
Het resultaat
Helaas heb ik dus niet de challenge gehaald, maar ik heb het wassen toch nog vier dagen kunnen uitstellen en daar ben ik best wel een beetje trots op. Ik denk dat het voor mij nog makkelijker zou zijn als ik geen pony zou hebben, want dan kan je toch net iets meer hairstyles uitproberen als je vet haar hebt. Ook wil ik nog even op zoek naar een andere droogshampoo, want van deze kreeg ik heel erg jeuk na een aantal dagen. 

Tips haar niet wassen
Wil je ook het wassen van je haar meer uitstellen? Dan heb ik hier een aantal handige tips voor je:
♥ Gebruik droogshampoo
Op het moment dat je haar vettig wordt kan je een beetje droogshampoo in je lokken spuiten. Het is vooral handig om dit te doen bij de haarwortels. Wrijf met je vingertoppen door je haar en niemand ziet meer dat je haar vet is. Er zijn heel veel verschillende budget droogshampoo’s. 
♥ Blijf van je haar af!
Dit was voor mij nog wel een dingetje, maar blijf van je haar af! Het is heel erg verleidelijk om even met je handen door je lokken te gaan, maar hierdoor wordt het alleen maar vetter. Ik deed het bijvoorbeeld vaak in een halve knot, want zo bleef ik meer van mijn haar af. 
♥ Gebruik haaraccessoires
Je kan je haar natuurlijk in een staart doen als het vet is, maar er zijn ook heel veel leuke haaraccessoires om dan te gebruiken. Wat dacht je bijvoorbeeld van knipjes. Deze haartrend zie je tegenwoordig weer heel veel. Ook is een leuk petje een musthave als je haar vettig wordt.