Fashion

Suède items schoonmaken? Dat doe je zo!

Suède is niet alleen een mega mooi stofje, maar ook nog eens super zacht. Wanneer je iets van suède draagt, wil je jezelf het liefst de hele dag aaien. Het enige minpunt van suède is dat het lijkt alsof suède viezigheid aantrekt. Je bent als dood wanneer het gaat regenen of als er iemand in de rij bij de kassa op je schoenen gaat staan! En ja hoor, bam: een veeg op je nieuwe suède schoenen! Deppen met water, wrijven, peuteren, ho-maar. Niks heeft zin. Maar, de oplossing is nabij, dames.

Suède heeft een luxe uitstraling en daarom dragen we het stofje het liefst in verschillende uitvoeringen, denk aan schoenen, een jasje of juist als rokje. We love it all. Als er een vlek op komt is dit natuurlijk vette drama. Je krijgt de vlekken er niet gemakkelijk uit en soms moet je er helemaal voor naar de stomerij. Het lijkt een onmogelijke klus. Daar hoeven jullie dus nooit meer bang voor te zijn, want dit is nu al de life hack van 2019. Een vrouw deelde haar ervaring op Twitter. Ze was een avondje wezen stappen op haar nieuwe suède hakken. Toen ze thuis kwam leek het er alleen meer op alsof ze door de modder had lopen rollen in plaats van dat ze gedanst had in de club. Super zonde natuurlijk. Maar toen kwam ze met het geniale idee… Het is iets wat veel meiden waarschijnlijk op hun nachtkastje hebben staan: Micellair Reinigingswater! Nu denk je: maar dit is toch voor je gezicht? Ja, dat is het ook. Hoe ze op het idee kwam om haar schoenen met gezichtsreiniger te poetsen, dat weet niemand. Maar dat het werkt, dat is een ding dat zeker is.

Zo kwam ze er ook achter dat het niet alleen werkte op haar hakken, maar ook op haar witte sneakers. Wie heeft er nou geen witte sneakers die – zacht uitgedrukt – niet zo wit meer zijn. Wat ook scheelt is dat het helemaal geen moeilijke handeling is. Het enige wat je moet doen is het micellair reinigingswater op een wattenschijfje spuiten. Als volgt wrijf je gewoon met het wattenschijfje over de vlekken op je kledingstukken. Ge-ni-aal.

Zij maakte gebruik van Garnier micellair reinigingswater. Of het met andere soorten micellair reinigingswater ook werkt, kunnen we niet zeggen. Wij vinden het zeker het proberen waard. Ben je nog niet overtuigd, kijk dan zeker naar de beelden hieronder.

Ben je verkocht? Shop hier anders direct micellair reinigingswater. Ook als je geen vieze kleding hebt, is het hebben van een schoon en fris gezicht ook belangrijk. Het komt altijd van pas.

Garnier Micellair Reinigingswater

Garnier Micellair Reinigingswater | €5,89

Bron: pretty52, MonStyle, libelle | Beeld: iStock