News

Instagram verwijdert nepvolgers en influencers vallen door de mand

Dacht je gisteravond nog superveel Instagram-volgers te hebben en kom je er de volgende ochtend achter dat je tientallen of misschien zelfs wel miljoenen volgers kwijt bent op de app… Jep, Instagram is begonnen met het verwijderen van nepvolgers en inactieve Instagram-accounts en heel veel influencers vallen nu door de mand. 

Instagram verwijdert nepvolgers
Heb je het vanochtend al gemerkt op je eigen Instagram-account en ben je ook wat volgers lichter? Dat klopt, want Instagram verwijdert nepvolgers en inactieve accounts. Een tijdje terug werd het al duidelijk dat Instagram maatregelen zou treffen tegen neppe Instagram-accounts en blijkbaar zijn ze al begonnen met het wegbonjouren van de fake followers en accounts die niet meer worden gebruikt. Enne, heel veel influencers vallen nu door de mand en zijn heel wat volgers lichter. 

Influencers
Bij sommige Instagrammers kon je al wel raden dat ze nepvolgers hadden, maar door deze actie van Instagram is het nu nog duidelijker wie nepvolgers heeft gekocht. Enne, het is best wel shocking! Zo is Ariana Grande nu bijvoorbeeld drie miljoen volgers kwijt en Selena Gomez is maar liefst twee miljoen volgers lichter. Het grappige: Instagram is zelf ook drie miljoen volgers kwijt op hun eigen account. 

Bron: Express.co.uk | Beeld: iStock