Travel

21x de leukste en origineelste plekken voor vriendinnenweekend

Het leukste weekend van het jaar is toch wel, je raadt het al, vriendinnenweekend. Lekker met de meiden op stap staat voor drankjes, hapjes, films en kletsen tot de zon opkomt. En een ding dat zeker is: no boys allowed. Maar nu is de vraag, waar moeten jullie heen? Vind hier de leukste en origineelste verblijven voor grote en kleine groepen vriendinnen. Gewoon lekker in ons kikkerlandje en voor de sportievelingen in Winterberg.

koffer inpakken voor vakantie

eenVakantiehuisje.nl: Watervilla op park aan een vijver in Nunspeet
We beginnen meteen goed, want ondanks dat jij misschien denkt: waar de f ligt Nunspeet en wat is er te doen? Nou, een héle hoop. Nunspeet bruist van de gezelligheid door de vele terrassen, winkels (yay) en culturele belevenissen. Een mega leuk uitje is naar het cultureel centrum Veluvine. Hier is wekelijks dans, theater, cabaret en film te zien. Na alle gekkigheid is er tijd om te ontspannen in jullie villa aan de vijver. #ultimatechillings
Prijs op basis van twee nachten | €229

eenVakantiehuisje.nl: Duinvilla op park aan het Veluwemeer
De perfecte villa voor de warmere zomerdagen. Deze toffe villa heeft namelijk een heerlijke veranda met daarop een loungeset. Heerlijk in de buitenlucht eten en tot in de late uurtjes relaxen. De volgende dag kunnen jullie goed uitgerust naar het Veluwemeer om daar lekker bij te bruinen op een motorboot, waterfiets of gewoon met de billen op het strand.
Prijs op basis van twee nachten | €229

eenVakantiehuisje.nl: Familiehuis in Uddel
Oke, dit is niet voor de kleine vriendinnengroepen, maar de gróte. Dit wordt dan ook een familiehuis genoemd omdat er vijftien mensen in passen. Friends are like family, toch? Heb jij dus een grotere vriendinnengroep? Dan is dit zeker de ideale plek om jullie vriendschap te vieren. Rond om het huis vind je een terras, een barbecue en een chille tuin. Op het park zelf kun je zwemmen en heb je de mogelijkheid om te paardrijden. Yihaa!
Prijs op basis van midweek | €850

Super Trips: Tiny House op de Veluwe
We gaan van heel groot, naar heel klein. Want hoe tof is het om met je vriendinnen in een tiny house te slapen. Dit tiny housje staat op de Veluwe in Gelderland. Als jij en je vriendinnen van de natuur houden is dit zeker weten een aanrader. Lekker knus met z’n allen onder een warm dekentje naar de sterren kijken.
Prijs per nacht | vanaf €40

Super Trips: Glamping
Heb jij net als je vriendinnen twee linkerhanden en krijgen jullie al de kriebels van het woord ‘tent’. Dan is glamping misschien iets voor jullie. Glamourous camping. Kamperen voor de diva’s. Bij Super Trips staat jullie accommodatie gewoon voor jullie klaar. Geen gesjouw met stokken en slaapzakken. Jullie overnachten in boomhutten, iglo’s of Pipowagens. Hoe tof is dat?
Prijs voor een boomhut per nacht | vanaf €29
Prijs voor een iglo per nacht | vanaf €58
Prijs voor een Pipowagen per nacht | vanaf €45

Super Trips: Woodlodges – de Weyert
We blijven nog even bij het glamperen. Deze houten accommodatie is beschikbaar voor vier personen en staat midden in de natuur van Drenthe. Doordat het hele huisje van hout is, geeft dit een super warme uitstraling. En nog een pluspunt aan dat glamperen, dit huisje heeft een eigen toilet. Dus, geen nachtelijke tripjes naar het toiletgebouw.
Prijs voor een nacht | vanaf €50

Super Trips: Rooms on water
Een weekend weg kan natuurlijk ook lekker in de stad. Midden in Rotterdam ligt dit pareltje in het water. Ja, ín het water. Jullie slapen met z’n allen op een super luxe boot van veertig meter lang. De boot telt wel zes slaapkamers, dus als jullie even gek worden van elkaar na de hele dag geshopt te hebben, is de mogelijkheid daar voor een beetje rust.
Prijs per nacht | vanaf €38

Super Trips: Villa Utrecht
Voor de luxepaardjes onder ons: een super mooie villa voor achttien personen met zwembad en hottub. Oelala. Misschien is het een beetje veel ruimte voor alleen jij en je vriendinnen, maar voor de prijs is dit zeker te overwegen. Een keertje goed uitpakken kan geen kwaad.
Prijs per nacht | vanaf €66

Super Trips: De Blauwe Haan
Voor als jullie écht een keer iets bijzonders willen, is deze locatie in Drente wel een must. Geloof ons, zo een accommodatie hebben jullie nog nooit gezien. Diverse accomodaties op dit park zijn namelijk ontworpen door kunstenaars. Girlscene geeft een tip: bekijk de foto’s. Jullie zijn meteen verkocht.
Prijs per nacht | vanaf €47

Super Trips: Waterrijk Oesterdam
Deze prachtige vakantiehuizen zijn ontworpen door de bekende designer Piet Boon. Deze luxe stekjes in Zeeland liggen aan het water. Doordat het vakantiehuis uit grote delen van glas bestaat, kunnen jullie met z’n allen genieten van de zonsopgang. Oja, of dat nog niet genoeg was, zit er ook nog een privé sauna in.
Prijs per nacht | vanaf €69

Super Trips: Wijnvat Mini camping De Bokkensprong
Ja, je hoort het goed. Op deze camping in Zeeland staan allemaal kleine wijnvaten. In zo een wijnvat pas je in totaal met vier tot vijf personen in. Het is mega knus en vooral super gezellig. Wie wil dat nou niet, in een wijnvat slapen?
Prijs per nacht | vanaf €55

Super Trips: Tipis an de Molen
Gevalletje terug naar toen, toen je nog met je vriendinnen afsprak om indiaantje te spelen in plaats van weekendjes weg plande. In deze toffe tipi’s slaap je lekker in de natuur. De locatie ligt dichtbij de Ardennen en bij Maastricht. Genoeg te doen dus.
Prijs per nacht | vanaf €50

Super Trips: Tiny Nature House
Duurzaam, schattig en uniek. Deze mooie tiny houses staan midden in de Veluwe en aan de rand van Ermelo. Dit is de perfecte locatie voor een back-to-basic weekend. Een weekendje ‘digitaalloos’, dus geen social media en telefoon. Een weekendje puur natuur.
Prijs per nacht | vanaf €65

Super Trips: Hotel Kasteel Zeulzicht
Hoe vet is het om te overnachten in een kasteel. Als je er verblijft voelt het alsof je honderden jaren terug in de tijd gaat door de middeleeuwse inrichting. Het kasteel is namelijk gebouwd in de 19e eeuw. Je kijkt er gegarandeerd je ogen uit.
Prijs per nacht | vanaf €54

Roompot: De Koog, Texel
Dit is pas echt op vakantie in eigen land. Als je de boot pakt naar het eiland Texel heb je bijna het gevoel dat je echt in een ander land zit. Op Texel heb je alle ingrediënten voor een leuk vriendinnenweekend. Er is natuur, je kunt er shoppen en in het dorpje De Koog heb je super veel restaurants, en is er de mogelijkheid om je heupen los te gooien in een van de gezellige kroegjes.
Prijs | vanaf €97

Roompot: De Graaf van Egmond
Tijd om uit te waaien? Ga met de meiden in een appartement aan het strand. Dit appartement zit direct aan de boulevard gelegen en, ja-ja, ze hebben een sauna. Het perfecte weekend om even tot rust te komen.
Prijs | vanaf €145

Roompot: Vakantiepark Giethoorn
Bootje varen! Als je naar Giethoorn gaat, moet je er gaan varen. Dit dorpje staat ook wel bekend als het Venetië van het Noorden. Daarnaast heeft het voor een dorp ontzettend veel leuke activiteiten te bieden, zoals bowlen, een escape room of fotoshoot in klederdracht. Leuk voor de profielfoto van jullie appgroep. 😉
Prijs | vanaf €145

Roompot: Vakantiepark IT WIID
Gezellig naar Fryslân met de meiden. Dit park zit in Eernewoude. Nu denk je waarschijnlijk: waar? Deze plek ligt vlakbij Leeuwarden, dus helemaal in the middle of nowhere zitten jullie niet. Dit park biedt juist de perfecte combinatie tussen rust en drukte. Jullie verblijven in de natuur, maar zijn super snel in de bruisende stad Leeuwarden.
Prijs | vanaf €175

Roompot: Winterberg
Het ski-seizoen is nog lang niet over. De winter laat zich in Nederland niet echt zien, maar in Duitsland ligt er genoeg sneeuw voor wat echte winterpret. Na een lange dag skiën of snowboarden kom je lekker bij in de sauna. Daarna stap je fris en fruitig richting de apres-ski (het allerleukst van de vakantie). 
Prijs | vanaf €197

Hotel Snowworld
We blijven nog even in de wintersferen, want voor een partijtje sneeuwpret hoef je niet naar Duitsland of verder. Ook in Nederland kun je je wintersport skills laten zien. Ga een weekendje naar Snowworld. Je kunt de hele dag sportief bezig zijn en gezellig overnachten, en dat gewoon in Nederland.
Prijs | vanaf €120

Slagharen
In het vakantiepark van Slagharen hebben ze voor ieder wat wils. Van mobile homes tot hutten en echte vakantiehuizen. Jullie kunnen je weekend dan combineren met een dagje park en de volgende dag de omgeving verkennen. Er zijn namelijk genoeg mogelijkheden om lekker te shoppen of een middagje cultuur te snuiven.
Prijs | vanaf €89
vakantie uitstippelen op kaart
Dus, ladies. Hopelijk hebben wij je een beetje inspiratie gegeven voor een leuk weekend weg. Laat anders in de reacties even weten of jullie een van deze (vormen) accommodaties al eens geprobeerd hebben. Girlscene hoort graag wat jullie ervan vinden.

Beeld: Unsplash, iStock