Lifestyle

7 redenen waarom het vrouwencondoom een goed anticonceptiemiddel is

Twijfel jij ook zo erg welke anticonceptiemiddel je nou moet nemen? Want je wil natuurlijk wel beschermd zijn tijdens de seks en tegen soa’s of andere seksuele aandoeningen. Er is natuurlijk genoeg keus, maar daardoor ga je juist nog meer twijfelen. Wij helpen je een handje en vertellen je waarom het vrouwencondoom ook een goede keuze is als anticonceptiemiddel. Lees snel verder voor alle voordelen. 

Anticonceptiemiddel vrouwencondoom
Het vrouwencondoom stond nooit zo goed bekend, maar tien jaar geleden werd daar verandering in gebracht. Het werd toen vernieuwd en sindsdien is het vrouwencondoom in heel veel landen een succes. Maar in Nederland kiezen veel meiden nog niet voor dit anticonceptiemiddel. Hieronder delen we de zeven voordelen van het vernieuwde vrouwencondoom. 

Voordelen vrouwencondoom:

♥ Hoge betrouwbaarheid
Het vrouwencondoom is heel erg betrouwbaar, minimaal 95%, en je bent beschermt tegen soa’s. Het is dus gewoon veilig om seks te hebben als je bij jezelf een vrouwencondoom hebt ingebracht. 

♥ Geen hormonen, latex, gluten en parabenen
In het vrouwencondoom zitten dus geen hormonen, latex, gluten en parabenen. Veel meiden zijn allergisch voor gewone condooms, maar daar hoef je niet bang voor te zijn bij het vrouwencondoom. Ook krijg je niet allemaal hormonen binnen, die je bijvoorbeeld wel bij de pil binnenkrijgt. Zeg maar doei tegen de vervelende bijwerkingen en allergische reacties! 

♥ Een natuurlijk gevoel
Bij het gebruik van een gewoon condoom is het gevoel tijdens de seks toch anders. Als je een vrouwencondoom gebruikt hoef je hier niet bang voor te zijn. Het vrouwencondoom is namelijk gemaakt van zacht nitril en dat is sterker dan latex, maar wel dunner. Hierdoor neemt het de lichaamstemperatuur over van jou. Daarnaast zit er ook glijmiddel in het vrouwencondoom en deze twee dingen zorgen ervoor dat je tijdens de seks toch een natuurlijk en intiem gevoel hebt tijdens de seks. Ook bij de man! 

♥ Vooraf inbrengen
Je wordt niet meer tussen de lakens onderbroken, omdat je er nog even snel een condoom bij moet pakken. Het vrouwencondoom kan je namelijk een aantal uur van tevoren inbrengen. Hoe breng je hem in? Het werkt eigenlijk bijna net zoals het inbrengen van een tampon. Je opent de verpakking en de kleinste ring breng je met je duim en wijsvinger naar verticale vorm geduwd en breng je zo ver mogelijk in je vagina. You’re good to go! 

Lees ook: 7 soorten anticonceptie die je moet kennen

♥ Geur- en geluidloos
Nog een heel fijn voordeel aan het vrouwencondoom: hij heeft geen vieze geurtjes en je hoort ook geen gekke geluiden tijdens de seks. Ook kan je daarnaast ook nog gebruik maken van glijmiddel op olie- en waterbasis. 

♥ Hij past altijd
Je hoeft je geen zorgen te maken dat hij niet past of niet goed zit, want het vrouwencondoom past altijd en blijft ook goed zitten tijdens de seks. Geen stressmomentjes meer, als het condoom ineens loskomt tijdens jullie bezigheden. 

♥ Mannen zijn enthousiast
En nog even een fijn voordeel: het vrouwencondoom valt bij 74% van de mannen in de smaak. Sommigen zeggen zelfs dat het vrouwencondoom beter of zelfs veel beter is dan het mannencondoom. 

Ben je enthousiast en wil je hem zelf ook eens proberen? Je koopt het vrouwencondoom bij de lokale drogist of online

Bron: vrouwen-condoom.nl | Beeld: iStock