News

Heftig: Rosalie (13) werd gepest en voelde zich zelfs in haar eigen slaapkamer niet meer veilig

Pesten: iets wat dagelijks gebeurd over de hele wereld. Zowel online als offline worden jongens en meiden regelmatig vernederd en dt moet stoppen. Op Girlscene besteden we daarom regelmatig aandacht aan dit onderwerp en willen jullie vandaag een kijke geven in het leven van de gepeste Rosalie.

Het is jullie vast niet ontgaan dat we afgelopen jaar veel aandacht hebben besteed aan online pesten. Vandaag hebben we het namelijk over de 13-jarige Roaslie. Het meisje werd voor een documentaire gevolgd omdat ze werd gepest: online als offline en dit had serieuze gevolgen voor haar. Ze vertrouwde niemand meer, had geen vrienden en voelde zich zelfs in haar eigen slaapkamer niet meer veilig, omdat ze berichtje ontving met: “Je bent niks waard en “val dood kankerhoer.”

In deze documentaire #pestverhaal gaan ze samen met Rosalie online op zoek naar hulp, en hopen ze dat ze de digitale wereld kunnen veranderen van een ‘monster’ in een ‘maatje’. Bekijk hieronder de heftige trailer en lees verder wanneer je de volledige documentaire kunt zien.

Watch on YouTube

 

De documentaire #pestverhaal wordt 3 februari uitgezonden om 19:25 op NPO 3.

Must reads 👀