Food

Theeleuten opgelet! Zo kom jij erachter of er plastic in je theezakje zit

Januari stond weer in het teken van goede voornemens: wat waren jouw goede voornemens? Naast de standaard ‘minder drinken en meer sporten goede voornemens’ is dit jaar ook voor veel meiden milieubewuster leven een goed voornemen en voor alle theeleuten onder ons hebben wij een tipje. Met dit handige trucje kom jij er namelijk achter of je theezakje biologisch afbreekbaar is.

‘Steek je theezakje in de fik’
Hè, wat? Ja probeer maar eens. Op deze manier kom je er namelijk achter of je (piramide)theezakje van plastic is gemaakt. Brandt je theezakje niet? Dan is je theezakje van plastic gemaakt en dus slecht voor het milieu. Brandt hij wel? Dan is jouw theezakje biologisch afbreekbaar. Veel piramidezakjes zijn gemaakt van plastic en dat is natuurlijk zonde. Claartje Schröder van TEAmwork kwam daarom met het idee: ‘Steek je theezakje in de fik!’ Zij begon een jaar geleden met haar eigen Fairtrade theemerk. Deze thee heeft piramidevorming theezakjes, maar wel zonder plastic. We like!

Unicorn Tea
TEAmwork Tea is op dit moment te krijgen in zes verschillende smaken (en check de leuke namen!): Unicorn Tea Green Jasmin, Mermaid Tea Green Rose, Hangover Tea Green Detox, Hipster Tea Black Chai, Man Tea Earl Grey en Clean Tea Pure Green en zijn onder andere verkrijgbaar bij groothandel De Kweker en Wereldwinkels in heel Nederland voor een adviesverkoopprijs van €5,65 per verpakking (20 zakjes). 

Must reads 👀