Lifestyle

Dit zijn de leukste steden om carnaval 2019 te vieren

Het is weer bijna tijd om de verkleedkist in te duiken, zodat je tijdens carnaval 2019 in de grappigste kostuums rondloopt. Jep, van drie maart 2019 tot en met zes maart 2019 is het weer zo ver en is het vier dagen lang één groot feest. Waar je dit jaar zeker moet zijn tijdens carnaval 2019? We zetten de leukste steden voor je op een rij.  

Carnaval 2019
Misschien vier jij dit jaar wel voor het eerst carnaval of wil je een keer naar een andere stad om het te vieren. Wij hebben voor je uitgezocht welke steden zeker de moeite waard zijn om carnaval 2019 te vieren. Goed om te weten: carnaval 2019 is van zaterdag 3 maart t/m dinsdag 6 maart, maar in sommige steden begint carnaval 2019 al op vrijdag. Dus haal je carnavalsoutfit maar vast tevoorschijn en maak alvast plannen met je vriendinnen voor carnaval 2019.

Lees ook: 4x Riverdale outfits waarmee jij de show steelt tijdens carnaval

Carnaval Breda (Kielegat)
Vier dit jaar carnaval met je vriendinnen in Kielegat, oftewel pak de trein naar Breda! In Breda begint het op zaterdag 2 maart met de intocht van de prins. ‘s Avonds is het ‘U vraagt wij draaien bal’ met De Illegale Zonen Van Giel Montanje in Publieke Werken. Lekker dansjes doen op oude én nieuwe liedjes. Maandagmiddag is de Grote Optocht met alle supermooie versierde wagens. 

Carnaval Den Bosch (Oeteldonk)
Den Bosch wordt tijdens dit jaar weer omgetoverd tot Oeteldonk en je viert hier carnaval met de echte Brabanders. Overal is wel iets leuks te beleven. Besluit je om naar Den Bosch te gaan? Een goede carnavalsoutfit is dan wel écht belangrijk hier. Trek iets aan in de kleuren geel, rood en wit. Zo val je niet zo op als buitenstaander en je weet zeker dat je overal binnen komt ;-). 

carnavalsoptocht versierde wagens
Carnaval Eindhoven (Lampegat)
Carnaval 2019 begint in Eindhoven al op vrijdag 1 maart. Na de Lampegatse optocht op zaterdag 2 maart begint carnaval 2019 pas echt in Eindhoven. Op de Markt in Eindhoven staat er alle dagen een grote tent en komen er verschillene artiesten optreden. Lekker dansjes doen met je vriendinnen in jullie carnavalsoutfit. 

Carnaval Maastricht (Meestrech)
Ben je juist fan van de kostuums en optochten tijdens carnaval? Breng dan een bezoekje aan Maastricht dit jaar, want hier besteden ze heel veel aandacht aan de carnavalsoutfits en optochten. Enne, je hoeft je niet te vervelen in Maastricht, want overal in de stad is wel iets leuks te beleven. 

meisjes verkleed outfit
Carnaval Losser
Voor carnaval 2019 hoef je echt niet alleen naar het zuiden te reizen. Ook in het oosten zijn ze goed in het vieren van het grote feest. In het plaatsje Losser komt Tony Junior bijvoorbeeld op zaterdag drie maart optreden. Scoor maar snel tickets voor jou en je besties, want dat wil je toch niet missen? Natuurlijk is er ook in Losser een grote optocht met prachtige versierde wagens en zijn er genoeg andere feestjes. Alaaf! 

Wat is carnaval?
Wist je dat het eigenlijk een Katholiek feest is? Veertig dagen voor Pasen in het Aswoensdag en in die periode gingen de mensen vasten. Om het vasten vol te houden hebben ze het feest carnaval bedacht, dat wordt gevierd op de dagen voor Aswoensdag. In het zuiden zijn er voornamelijk Katholieke mensen, dus vandaar dat het vooral daar wordt gevierd. 

Beeld: iStock