Lifestyle

7 subtiele tips om te flirten zodat hij op jou afstapt

‘Stap gewoon op hem af’ roept een vriendin, terwijl jij wegdroomt als die ene leuke jongen weer voorbij loopt. Het klinkt zo gemakkelijk om ‘gewoon op hem af te stappen’, maar stel dat je een blauwtje loopt. Hell no! Wij hebben daarom slimme flirttips voor je verzameld, zodat hij gewoon op jou afstapt.

Singles opgelet! Ben jij single and ready to mingle? Lees dan deze tips goed door en binnen no time kun jij flirten als een pro.

Flirten tip 1: Probeer oogcontact te maken
Ben jij net single of nog niet zo goed in flirten? Dan is dit een veilige eerste stap: maak oogcontact. Kijk hem subtiel eens aan. Merk je dat ‘ie terugkijkt? Kijk hem dan nog eens stiekem aan. Kijkt hij weer? Wedden dat hij jou ook wel ziet zitten… Pas op: probeer niet te gaan staren, dat is minder aantrekkelijk.

Flirten tip 2: Raak hem aan
Ben je met hem in gesprek? Flirten maar! Raak hem eens ‘per ongeluk’ aan. We bedoelen hiermee niet dat je gelijk in z’n kont moet knijpen, maar raak bijvoorbeeld even heel subtiel zijn arm aan.

Flirten tip 3: Schaf een rode lipstick aan
Rood is niet alleen de kleur van de liefde, maar trekt ook nog eens alle aandacht naar jou toe. Niet alleen je lippen komen met een rode lipstick mooi uit, ook je glimlach valt nog meer op. Good to know: uit onderzoek is gebleken dat mannen zich sneller aangetrokken voelen tot een vrouw door de kleur rood. Zeker het proberen waard tijdens het flirten dus ;-).

Flirten tip 4: Let op je lichaamstaal
Een man is op zoek naar een zelfverzekerde vrouw. Natuurlijk is het helemaal niet gek om je af en toe onzeker te voelen tijdens een (eerste) date, daarom mogen we het af en toe ook best een beetje faken (zeker tijdens het flirten). Zorg ervoor dat je rechtop loopt, schouders naar achter en probeer niet naar de grond te kijken. Stel je daarnaast vriendelijk en open op en ga niet met je armen over elkaar tegenover hem zitten.

Flirten tip 5: Benadruk je positieve kanten
Heb jij prachtige krullen? Verstop ze dan niet in een staart, maar gooi je haar los. Dit werkt gegarandeerd tijdens het flirten. Krijg jij dagelijks complimenten over je prachtige blauwe ogen? Accentueer ze dan lichtjes met wat make-up. Wedden dat hij niet kan stoppen met kijken naar die prachtige kijkers van je?

Flirten tip 6: Keep calm
Merk je dat de zenuwen opkomen net op het moment dat jullie samen zijn? Blijf rustig en zeg dat je even naar de wc gaat. Tel even tot tien en loop met een opgeheven hoofd weer terug naar je date en laat het flirten beginnen!

Flirten tip 7: Lach!
Meiden die plezier hebben stralen zelfvertrouwen uit. Ga daarom niet met een chagrijnig hoofd voor hem zitten, maar lach (met die rode lipstick) en heb lol met je vriendinnen en laat zien dat jullie singles plezier hebben, dan komt ‘ie vanzelf.

Beeld: iStock