Lifestyle

Met deze 10 tips maak je net zulke prachtige foto’s als de Insta pro’s

Word jij ook altijd zo jaloers als je de prachtige foto’s van Insta pro’s Anna Nooshin, Vivian Hoorn en Claartje Rose voorbij ziet komen in je Instagram-tijdlijn? Maar lukt het je gewoon echt niet om ook maar één mooie foto te maken met je telefoon? Met deze handige tips én nieuwe smartphone maak jij straks net zulke pretty pics voor op je Instagram-account en wie weet sta jij straks ook tussen dit rijtje Insta pro’s. ​

♥ Fotografeer overdag, want natuurlijk licht maakt je foto’s vaak veel beter. Wil je een food pic maken of een pretty selfie? Dan is het bijvoorbeeld handig om foto’s te maken bij het raam. Pas wel op, want fel zonlicht kan je foto’s ook weer verpesten. Als je tenminste geen extreme schaduwen in je foto’s wil hebben ofcourse. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Ellis ten Heuvel (@ellistenheuvel) op

♥ Ga op zoek naar mooie locaties om te fotograferen. Je vindt genoeg inspiratie bij de famous Insta girls. Zo zijn hotspots zoals Mamma Kelly en Corner Bakery hele populaire plekken om even een kiekje te schieten. Maar voor een leuke foto hoef je echt niet het huis uit hoor. Het is ook leuk om een gezellig hoekje te creëren in je kamer. Een mooi interieur doet het namelijk ook altijd goed op Insta. 

♥ Gebruik geen flits van de telefoon! Hierdoor worden veel details niet duidelijk en verpest je eigenlijk je foto. Dat wil je natuurlijk niet hebben. Wil je in het donker fotograferen? Gebruik dan de zaklamp van de telefoon van je bestie om meer licht te krijgen. Maar trust us, de flits van je eigen telefoon wil je echt niet gebruiken. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Roos-Anne van Dorsten (@moderosaofficial) op

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door NOOR (@queenofjetlags) op

♥ Inzoomen met je telefoon is ook echt een no go, want ook zo verpest je de foto. Wil je een close-up maken? Houd je telefoon dan dichter bij hetgeen dat je op de foto wil zetten. Zo worden de details die je graag op de foto wil zetten duidelijk en heb je weer een fleeky kiekje gemaakt. Als je gaat inzoomen met de camera, wordt de foto minder scherp en dat is natuurlijk hartstikke zonde. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Claire Rose Cliteur (@claartjerose) op

♥ Blijf klikken totdat je de beste foto hebt. Probeer vanaf meerdere kanten te fotograferen en maak er zoveel mogelijk. Zo kan je vervolgens de perfecte foto uitkiezen, want vaak zitten er altijd wel een paar onduidelijke foto’s tussen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Roos-Anne van Dorsten (@moderosaofficial) op

♥ Be creative! Door te fotograferen in een standaard angle ben je misschien in vijf minuten klaar, maar dan heb je wel een beetje een boring foto. Probeer juist allemaal verschillende en nieuwe angles uit. Je bent misschien wel eventjes bezig, maar dan heb je ook weer een mooie pica voor je Instagram feed. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Yara Michels (@yara_michels) op

♥ Houd je telefoon stil! Logisch, want anders krijg je alsnog blurry pics. Heb je altijd een trillende hand? Probeer dan met een statief voor je telefoon te werken. Er zijn heel veel handige gadgets die je voor je telefoon kan gebruiken en waardoor je foto’s nog mooier worden. Zo bestaan er bijvoorbeeld ook speciale lenzen die je op je smartphone klikt. Hello mooie foto’s! 

♥ Bewerk je foto’s. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om alleen de belichting van de foto aan te passen, maar er zijn ook veel bewerkingsapps waarmee jij jouw foto om kan toveren tot de perfecte Instagram-foto. Denk bijvoorbeeld aan VSCO (populair onder de Insta pro’s), Facetune en Snapseed. VSCO heeft bijvoorbeeld veel mooiere filters dan Instagram en met deze app kan je ook dat korrelige effect creëren. Met Facetune kun je bijvoorbeeld de achtergrond aanpassen en Snapseed is handig om dingen weg te halen in je foto of om de kleur van je kleding te veranderen. Heel veel Insta babes veranderen bijvoorbeeld de kleuren van de lucht, zodat het er nog magischer uitziet. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door NOOR (@queenofjetlags) op

♥ Blijf vooral heel veel oefenen met fotograferen en poseren. Dat is de allerbeste manier om nog beter te worden in foto’s maken. Ga gezellig met je vriendinnen op pad om leuke outfit-foto’s te maken en probeer iedere keer weer nieuwe dingen uit. De ene keer spring jij voor de camera voor een kiekje en vervolgens maak je dankzij deze tips een toffe foto van je bff. Wedden dat jij straks ook een echte Insta pro bent! 

Beeld: Unsplash