News

Meisje(15) moet onderduiken na het ‘organiseren’ van een Project X feest

Het is alweer zes jaar geleden dat Project X plaatsvond. Een onschuldige verjaardagsuitnodiging voor een sweet sixteen die uitliep tot een regelrechte ramp in het Groningse Haren. Duizenden mensen kwamen naar het dorp en het liep uit tot een relpartij. Nu lijkt het zes jaar later weer fout te gaan doordat er een verjaardagsuitnodiging van een 15-jarig meisje is verspreid in Katwijk. 

Uitnodiging Project X Katwijk
Een 15-jarig meisje nodigde dinsdagavond via Snapchat mensen uit voor haar verjaardagsfeestje. Ze verstuurde de uitnodiging ‘Vrijdag feest bij mij, iedereen is welkom’ naar haar vrienden. Eén van haar vrienden heeft de uitnodiging openbaar gemaakt. Er is vervolgens door een ‘niet authentiek account’ een Facebook evenement aangemaakt voor Project X Katwijk die heel snel viral ging. Het evenement is inmiddels door Facebook weer verwijderd. Er stonden al 20.000(!) mensen op geïnteresseerd en 8600 mensen op aanwezig. Het meisje heeft in overleg met de politie het feest afgeblazen. De gemeente Cuijk houdt mensen tegen die vrijdag met ‘verkeerde bedoelingen’ naar Katwijk komen. 

Ondergedoken
De oom van het meisje bevestigt tegenover Omroep Brabant dat zijn nichtje inmiddels is ondergedoken. Ze werd ernstig bedreigd en er werden zelfs ramen ingegooid.

Laat het duidelijk zijn, ga vrijdag dus NIET naar Katwijk! Bekijk hieronder de beelden hoe het in 2012 mis is gegaan.

Watch on YouTube

Bron: NOS, Omroep Brabant | Beeld: Unsplash