Lifestyle

Girls Issues: ‘We voelen ons verplicht om hem uit te nodigen’

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene-lezeres die met haar vriendenclub iemand liever niet erbij heeft. 

Hoi Girlscene,

Sinds een tijdje ga ik met een groep van vijf à zeven mensen om. We kennen elkaar van de opleiding en we vinden het leuk om zo nu en dan activiteiten te ondernemen. Afgelopen week spraken we met zijn allen af om naar het terras te gaan. Het was erg gezellig, maar we voelen dat een persoon er niet helemaal bij past. De jongen is wel aardig, maar vaak ook erg irritant. Hij praat namelijk vaak door je heen als je aan het praten bent en heeft niet dezelfde humor. We voelen ons eigenlijk verplicht om hem uit te nodigen bij activiteiten, terwijl we dat niet willen.

Hij vertelde ons daarbij ook dat die het fijn vond dat we hem uitnodigden, omdat hij weinig contact heeft met de rest van de studenten van de opleiding. Dat vond ik eigenlijk best wel zielig. Hierdoor voelde ik me geroepen om hem alsnog bij de groep te betrekken, omdat het anders misschien triest is als we hem ‘buitensluiten’. Mijn vraag is dus, moeten we hem in het vervolg weer uitnodigen voor activiteiten (terwijl we daar eigenlijk geen behoefte aan hebben) of moeten we het contact met hem laten verwateren en met de rest van de groep activiteiten blijven ondernemen? 

Groetjes

Hey girl,

Dat is een lastige situatie… Misschien kan je een keer met hem in gesprek gaan en vragen hoe hij er zelf in staat? Wie weet past hij zijn irritante gedrag aan en is hij een stuk leuker. Het is erg netjes en aardig van jullie dat hij steeds wordt uitgenodigd, want iemand buitensluiten is erg kwetsend. Iemand weren van activiteiten met een groep kan echt verschrikkelijk zijn voor die persoon. Jullie hebben natuurlijk wel goede bedoelingen, maar pas op dat het geen opzettelijk negeren wordt. Misschien moeten jullie hem dus nog een kans geven en met hem een gesprekje voeren om er uit te komen. Wie weet kan hij wel wat hulp en connecties gebruiken om nieuwe vrienden te maken! Succes ;-).

Liefs,
Girlscene

Zit jij ook met een brandende vraag? Of heb je hulp of juist tips nodig voor een bepaalde situatie? Of weet je je echt even geen raad met je BFF? Laat Girlscene je helpen door het insturen van je ‘Girls Issue’ en laat je vraag beantwoorden. Mail dan naar info@girlscene.nl.

Bron: iStock