Lifestyle

Met déze 5 tips overleef jij de donkere maand januari

januari-tips

Alle leuke feestjes en gezellige knusse avondjes zijn voorbij. Je hebt waarschijnlijk al je geld uitgegeven aan cadeautjes waardoor je geld nu op is. Kortom: huilen. Januari staat ook niet voor niets bekend als de meest deprimerende maand. Er is niks leuks aan. Maar daar hebben wij natuurlijk iets op bedacht! Waarom zou je er niet zelf een feestje van maken? Wij geven je vijf tips zodat jij de maand januari super happy en vrolijk doorkomt. Ready? Daar gaan we…!

1. Shake it

Niemand wordt er blij van om op de bank te sippen als je even een off-day hebt. Zoek je favoriete playlist op, zet hem op volume oorverdovend en ga lekker dansen! Misschien voelt dit eerst een beetje gek aan en denk je bij jezelf ‘wat ben ik aan het doen?’. Maar geloof ons, na een tijdje verschijnt die glimlach op je gezicht en ben je super vrolijk.

2. Zorg voor jezelf

Misschien een beetje cliché, maar niet minder belangrijk. Zorg extra goed voor jezelf als je niet lekker in je vel zit. Maak bijvoorbeeld een afspraak bij de pedicure, ga lekker naar de sauna, maak zelf een maskertje, lak je nagels of doe andere ontspannende dingen waar jij je beter door voelt. Van sporten krijg je vaak ook een oppepper, dus hup hup naar de sportschool. Probeer ook eens gezonder te eten en hou dit ook vast na januari ;-). Zo voorkom je misschien een vervelende verkoudheid, want dat kan je écht niet gebruiken!

Lees ook:
Januari is dé maand om te daten en dit is waarom

3. Zoek gezelschap op

Oké, iedereen is blut dus dat betekent geen koffiedates of bioscoopavondjes… Toch zijn gezellige avondjes niet altijd vervelend voor je portemonnee. Nodig eens ouderwets een clubje vriendinnen uit en maak samen een lekkere maaltijd en speel daarna een leuk spelletje. Buiten is het donker en koud, maar jullie zitten lekker knus en warm binnen met z’n allen. Spreek af dat je dit elke week bij iemand anders doet. Januari vliegt voorbij zo!

4. Opruimen die handel

Als je niet lekker in je vel zit, is rommel geen goed idee. Rommel in je huis betekent rommel in je hoofd. Ga aan de slag met de grote voorjaarsschoonmaak! Ruim die kerstversiering op en alle gezellige kerstkaartjes mogen ook wel uit het zicht. Lampjes en kaarsjes zijn natuurlijk altijd leuk, dus die mag je laten staan. Lees hier alle schoonmaak hacks. Je zal merken dat een opgeruimde kamer veel meer rust geeft in je hoofd en het je overzicht geeft. Misschien is het ook wel tijd om afscheid te nemen van oude spullen. Bedenk het maar zo: dan heb jij weer een excuus om te gaan shoppen ;-).

5. Wees creatief

Dit is de perfecte tijd om eens iets nieuws te proberen. Het is zo fijn als je iets hebt gevonden waar je helemaal in op gaat. Of dit nu schrijven, koken, schilderen, lezen of breien is. Je voelt je er fijn bij en je hebt iets te doen! Misschien is scrapbooken iets voor jou. Lekker knutselen en leuke herinneringen ophalen. Wie weet zit je bestie ook wel in hetzelfde schuitje en zijn jullie samen super creatief, dus trommel je vriendinnen op en laat de creativiteit in jullie los.

Beeld: pinterest

Must reads 👀