Films & Series

10 theorieën over wie de Gargoyle King in Riverdale is

Betty en Jughead zijn Bughead niet als ze samen weer op onderzoek gaan. In Riverdale seizoen drie zijn ze aan het uitzoeken wie nou de Gargoyle King is en wij doen lekker met ze mee. Hieronder delen we tien theorieën over wie de Gargoyle King kan zijn, maar let wel op: er kunnen spoilers tussen zitten! 

Zit jij ook iedere donderdag klaar voor een nieuwe Riverdale-aflevering op Netflix en vraag jij je iedere keer weer af wie nou die enge en mysterieuze Gargoyle King is? Is het iemand van The Midnight Club? Er gaan heel veel theorieën rond en wij zetten ze voor je op een rij. Kunnen we net als Bughead lekker op onderzoek gaan. Heb je nog niet alle afleveringen gezien van Riverdale? Lees dan niet verder, want er staan spoilers tussen! 

View post on Instagram
 

1. Hermione
De moeder van Veronica is misschien niet zelf de Gargoyle King, maar doordat ze nu burgemeester is staat er genoeg op het spel. Het zal ons daarom niks verbazen als ze iemand heeft ingehuurd om de Gargoyle King voor haar te spelen. Zo ging gevangenisdirecteur Norton, net voordat Hermione bij hem langskwam, dood doordat hij cyanide innam. Enne, terwijl Betty alle ouders bij elkaar haalt om erover te praten, wijst Hermione meteen naar Penelope. 

via GIPHY

2. Sheriff Keller
Iedereen dacht dat hij de Black Hood was vanwege zijn ogen, maar nu hij dit niet is denken sommigen dat hij wel de Gargoyle King moet zijn. Zeker nu hij niet tegen zijn zoon durft te zeggen dat hij vroeger ook het spel Gryphons & Gargoyles speelde. Dat is verdacht, niet? En als Betty begint over de dood van Dilton Doyle’s vader, wijst Sheriff Keller ook weer direct naar Penelope. Hmmm, wat zit daar achter? Werken Sheriff Keller en Hermione samen? 

3. FP Jones
Betty zorgde ervoor dat alle leden van The Midnight Club naar Veronica’s bar kwamen, maar FP Jones was ook weer de eerste die vertrok. En dat om Jughead vast te binden, zodat hij niet achter Joaquin aanging. Is dat omdat hij anders kan vertellen tegen Jughead dat zijn vader de Gargoyle King is? En was het ook niet heel erg verdacht dat FP op de deur klopte, toen de Gargoyle King het huis van Betty binnenkwam? 

via GIPHY

4. Penelope
Penelope was één van de spelleiders toen The Midnight Club Gryphons & Gargoyles speelden en daarom ook een hoofdverdachte. Maar als Betty haar vraagt over de dood van Dilton Doyle’s vader zegt Penelope: “Als ik Daryl Doiley had willen vergiftigen, dan liet ik geen sporen achter.” En vervolgens wijst Penelope naar de moeder van Betty, want zij had het artikel geschreven over de dood van Daryl Dilton en probeerde de dood in de doofpot te stoppen.

5. Edgar Evernever
Er wordt veel over Edgar Evernever gepraat, maar we hebben hem nog nooit kunnen zien. Zijn dochter Evelyn hebben we al wel een aantal keer gezien, maar Betty vertrouwt haar en haar vader totaal niet. 

via GIPHY

6. Jason Blossom
Misschien denk jij dat Jason echt dood is, maar sommigen denken dat hij de Gargoyle King is. Wat als hij dus inderdaad doodging en daardoor de Gargoyle King werd en wraak wil nemen op de mensen uit Riverdale. Een creepy verhaallijn, maar het past wel bij Riverdale, toch? 

7. Het is iemand van Chilling Adventures of Sabrina
Ben Button was regelmatig te zien in Riverdale en verscheen toen ook ineens in de serie Chilling Adventures of Sabrina. En aangezien deze twee series van dezelfde makers zijn, verwachten sommige fans nu ook iemand uit Chilling Adventures of Sabrina in Riverdale. Misschien dat Satan de Gargoyle King is in Riverdale?

via GIPHY

8. Chic
We hebben Chic al een tijd niet meer gezien in Riverdale en dat kan meerdere dingen betekenen. Of hij is voorgoed verdwenen of hij heeft iets te maken met de Gargoyle King. Wij denken het laatste. 

9. De vader van Reggie
Reggie vroeg zijn vader over het spel en als antwoord kreeg hij een blauw oog. Toen Betty hem daarmee confronteerde tijdens de bijeenkomst met alle ouders, zei hij dat ze loog. Ehm, waarom al die ontkenningen? We konden duidelijk zien in de throwback aflevering dat Reggie’s vader het spel ook heeft gespeeld. 

10. Hiram Lodge
Dat Hiram niet te vertrouwen is weten we inmiddels allemaal wel, maar of hij ook echt de Gargoyle King is vragen wij ons af. Waarschijnlijk wil hij voornamelijk Archie uit het leven van zijn dochter bannen. Wel heeft hij ervoor gezorgd dat de directeur van de gevangenis spelkaarten kreeg van de Gargoyle King… Hmmm, een klein beetje verdacht wel.

Bron: Seventeen.com | Beeld: Riverdale