Lifestyle

Heftig verhaal: ‘Ik werd verkracht op mijn negende’

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen in het leven. Helaas maak je soms ook minder leuke dingen mee. Want vervelende en heftige dingen horen jammer genoeg ook bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer: een meisje dat op haar negende werd verkracht.

Ik was negen jaar en een spontaan, leuk, lief meisje. Alles klopte, ik had een fijn gezin, leuke vrienden en een lieve familie. Maar dit mooie wereldje ging snel voorbij… Mijn moeders beste vriendin had een zoon en we gingen naar zijn verjaardag. Het was altijd al een aparte jongen, maar ik wilde met iedereen vrienden zijn. Op zijn verjaardag zei zijn moeder dat hij boven was en dat ik mee mocht spelen. Ik ging naar boven, zonder te weten wat er twee minuten later zou gebeuren. Nadat ik binnenkwam werd meteen de deur op slot gedaan. Toen ging alles zo snel en werden er dingen gedaan die niet klopte, maar ik kon me niet verzetten. Hij was zestien jaar en te sterk voor mij.
Ik was verkracht, maar op een leeftijd van negen jaar besef ik dit nog niet. De verkrachting gebeurde terwijl iedereen beneden zat. Ik ben hierna huilend naar beneden gegaan en had het maar afgewimpeld met het feit dat hij me bang had gemaakt. Ze moesten eens weten… Ik verdrong het omdat ik me schaamde, totdat ik veertien jaar was en op de middelbare school zat. Een vriendin vertelde mij een vergelijkbaar verhaal, ik had nog niks gezegd.  Ze heeft me er mee geholpen, want ik ben dezelfde middag naar huis gegaan en ik vertelde alles. Na veel gesprekken en traumaverwerking heb ik het een plekje kunnen geven. Ik wil dit verhaal vertellen, niet om medelijden te krijgen, maar om tegen ieder meisje of jongen die dit heeft meegemaakt te zeggen: praat er zo veel mogelijk over, je moet het zelf uiten om het een plekje te geven. Schaam je niet, want jij bent niet de enige. Dus praat met iemand die je vertrouwt, want iedereen kan je helpen.

Wil jij ook graag jouw heftige verhaal delen op Girlscene? Stuur dan een mail met jouw verhaal naar info@girlscene.nl onder vermelding van: ‘Heftig verhaal’.

Beeld: iStock