Food

5 x de lekkerste vega(n) tosti recepten

Of het nu ‘s ochtends vroeg is of diep in de nacht, een tosti gaat er altijd wel in. Maar wat is een tosti zonder kaas? En wat blijft er dan over voor alle vegans onder ons? Nou, heel veel! Het is tegenwoordig niet meer zo dat een vegan alleen maar pompoensoep en tofu kan eten, maar er zijn een hele boel vegan producten op de markt gekomen, zoals vega kip of vega kaas. Wij zetten de lekkerste tosti recepten voor je op een rij, zodat je als 100% vegan girl ook lekker dat tosti-ijzer aan mag knallen. 

♥ De caprese tosti
Ingrediënten:
– twee witte boterhammen
– (vegan) pesto
– (vegan) kaas
– tomaten
– basilicum

Dit moet je doen:
Besmeer twee boterhammen met de (vegan) pesto en leg daar je kaas op. Snijd de tomaat in plakjes en verdeel over het brood. Voeg tot slot een beetje basilicum en peper en zout toe et voilà!

♥ De pizza tosti
Ingrediënten:

– turks brood of focaccia
– vegetarische pepperoni
– tomatensaus
– basilicum/ oregano
– (vegan) kaas

Dit moet je doen: 
Besmeer twee boterhammen met tomatensaus en leg een plak kaas op de ene helft. Sprenkel wat oregano over de kaas en leg een plak salami op de kaas. Leg dan nog een plak kaas op je boterham (als je dat lekker vindt) en leg de andere helft erop. In het tosti-ijzer (dit is onze favoriet!) en hoppa, je pizza *ahum* tosti is klaar.

via GIPHY

♥ Avocado ‘kipfilet’ tosti
Ingrediënten:
– twee volkoren boterhammen
vegan ‘chicken free’ slices
– avocado
– tomaat

Dit moet je doen: 
Prak de avocado en smeer dit op een boterham. Leg de vegetarische kipfilet op de avocado, samen met de tomaat. Super simpel, maar oh zo lekker! Ben jij een beginnende vegan? Lees de ervaringen van onze redactie hier.

♥ Hawaï tosti
Ingrediënten:
– twee boterhammen
– vega ham
– kaas
– ananas

Dit moet je doen: 
Een plakje kaas, een plakje ham, (nog een plakje kaas) en verdeel de ananasstukjes. Alstu. Ben je op zoek naar lekkere ingrediënten na een stevige work-out? Dat is ook zeker mogelijk als je vegan bent. Deze ingrediënten helpen je spieren herstellen.

via GIPHY

♥ Nutella tosti
Ingrediënten:
– twee witte boterhammen
– Nutella
– Aardbeien (of banaan)

Dit moet je doen: 
Dit is waarschijnlijk het ontbijtje van je dromen. Wij denken dat je een Nutella tosti helemaal op je eigen manier mag maken! Hou je niet zo van aardbeien? Dan zijn plakjes banaan ook delicious. Besmeer twee boterhammen lekker dik met Nutella, leg er plakjes fruit op en besmeer de buitenkant een beetje met boter. Bak deze tosti in een pan aan beide kanten lekker krokant. Heaven. Ps: Ben je een echte zoetekauw? Vervang de witte boterhammen dan voor suikerbrood. Loopt het water je al in de mond?

via GIPHY