Lifestyle

5 redenen waarom jij echt een kerstmarkt moet bezoeken

redenen-kerstmarkt

Nog héél even wachten en dan is het weer kerst. De kerstliedjes vliegen je al om de oren en alles is versierd met lampjes en glitters. We can´t wait! Om alvast in de kerstsferen te komen worden er natuurlijk elk jaar superveel kerstmarkten georganiseerd. Ben jij hier nog nooit naartoe geweest? Zonde, want het is mega gezellig en knus. Trommel je vriendinnen, je moeder of je lover op en waan je in een magisch winter wonderland. Glühwijntje erbij, let’s go! Wij geven je vijf redenen waarom je écht een keer over een kerstmarkt wilt struinen.

1. Beleef het ultieme kerstgevoel

Geloof ons, alleen op een speciale kerstmarkt kom je pas echt in de kerststemming. Wie heeft nu een hekel aan prachtig versierde kerstbomen? Of honderden lichtjes en kaarsjes die elke kraam verlichten? Overal waar je kijkt zie je versieringen en decoraties. Daar word je toch blij van? Bij een feestelijke sfeer hoort natuurlijk ook lekker eten en dat vind je op een kerstmarkt sowieso. Neem je vriend mee voor een romantische date of ga lekker met je vriendinnen de markt rond met een heerlijk kopje warme choco in de ene hand en een oliebol in de andere.

2. Inkopen doen

Er zit natuurlijk ook een handige kant aan het bezoeken van een kerstmarkt. Je hebt namelijk gelijk alle kerstcadeautjes in huis. Een lekkere geurkaars voor je moeder, kerstsokken voor je vader en een lief kettinkje voor je kleine zusje. Heb je nog wat geld over? Shop dan ook nog lekker voor jezelf! Kerstmarkten zijn vaak makkelijk te bereiken met de trein. Wel zo handig als je al die cadeautjes mee moet sjouwen… De leukste kerstmarkten van Nederland vind je hier.

3. Glühwein drinken

Er is eigenlijk maar één moment per jaar waarop je dit heerlijke drankje drinkt, namelijk rondom kerst. In de zomer op het strand een glaasje glühwein, daar moeten we niet aan denken. Zelfs als je geen inkopen hoeft te doen, is een drankje drinken met je familie reden genoeg om een kerstmarkt te bezoeken Als je er niet zo van houdt, drink je lekker warme chocolademelk met slagroom. We moeten ons lekker warm houden toch?

4. Me-time

Na een druk jaar met werken, school, vriendinnenuitjes, familie-uitjes en dates met je boy is het soms wel even lekker om alleen te shoppen. De feestdagen breng je natuurlijk het liefst door met je geliefden, maar je mag best even wat me-time inschakelen. Ga lekker alleen naar een kerstmarkt en geniet van al het moois, shop je favoriete items en niemand die op je wacht of achter je aan waggelt. Ideaal toch? Dan kan je er met kerst weer lekker tegenaan met alle drukte.

Lees ook:
Dit is de grootste kerstmarkt van Nederland 2022

5. Attracties

Je vindt op een kerstmarkt niet alleen marktkraampjes met heerlijk eten en de leukste producten, maar ook veel attracties. Denk aan een gigantisch reuzenrad, schommels, een carrousel en in de grote steden misschien ook wel een achtbaan. Kerstmarkten zijn er vaak op gericht dat de hele familie zich vermaakt, dus er zijn heel veel leuke attracties te vinden die vaak niet zo duur zijn. Als je oma vraagt of je nog een leuk familie-uitje weet? Yes!

Beeld: pinterest