Lifestyle

Dit zijn de 7 leukste alpacaboerderijen in Nederland

alpacaboerderijen

Welk dier komt er in jou op wanneer we het hebben over schattige wollige dieren? Precies, de alpaca natuurlijk! Altijd leuk om foto’s van deze pluizige beesten te bekijken, maar je kan ze ook gewoon bezoeken! Dit zijn namelijk de 7 leukste alpacaboerderijen, die te vinden zijn in ons eigen kikkerlandje, Nederland. 

1. High Tea met alpaca’s

Bij de alpacaboerderij Lemelerveld komen al jouw alpaca-lover dromen uit. Wil je met de alpaca’s knuffelen, foto’s maken of zelfs nog beter: een High Tea met alpaca’s doen? Bij deze boerderij kan dat. Het is wel belangrijk dat je snel reserveert, want de boerderij is snel vol. Een kopje thee en lekkere hapjes terwijl deze schattige pluizenbollen nieuwsgierig om je heen dartelen? Voor €22,50 per persoon heb je één uur lang de tijd om te genieten van een onbeperkte lunch én het knuffelen van je lievelingsdier. Wij hebben onze reservering al gemaakt, wanneer ga jij langs?

De tekst gaat verder onder de foto

View post on Instagram
 

2. Overnachten tussen de alpaca’s

Bij de Alpacafarm Vorstenbosch zijn er allerlei soorten alpaca’s te vinden: klein, groot, veulens en zelfs oude beestjes. Niet alleen is het mogelijk om hier op bezoek te komen, maar is er op de alpacaboerderij ook plek om te verblijven in vakantiewoningen. Je mag tussen de alpaca’s rondlopen, ze verzorgen en je krijgt een rondleiding op de boerderij. Tijdens de rondleiding is het ook mogelijk om eten en drinken te nuttigen bij de alpacabar en er is een alpacawinkel. Misschien loop jij binnenkort wel in de mooiste alpaca-fashion rond. Een meet and greet met de alpaca’s kost vijftien euro per persoon.

De tekst gaat verder onder de foto

View post on Instagram
 

3. Wandelen met alpaca’s

Wil je de échte alpaca experience beleven? Neem dan een kijkje bij het Alpaca Oord in Drenthe. Tijdens een wandeling in het bos kom je overal nieuwsgierige alpaca’s tegen. Het is ook mogelijk om één of twee alpaca’s per persoon mee te nemen voor een wandeling door de heide van Drenthe. Ben je binnenkort jarig én wil je al je besties meenemen op deze supergave alpaca trip? Het maximum aantal personen dat mee mag voor een wandeling is vijftien en deze kost €25 per persoon. Twee uur lang genieten van de schattigste alpaca’s, wie wil dat nou niet?

4. De mooiste alpaca’s knuffelen én kopen

Hier komen alle échte alpaca-lovers op af. De Bella Torem alpacaboerderij wordt onderhouden door ultieme alpaca-fans, familie Krijgsman. Op deze boerderij zijn allerlei soorten alpaca’s te vinden, van jong tot oud. Wil je knuffelen met de kleintjes? Dat kan. Samen met de begeleiders loop je door het alpaca-veld, zodat je ze kunt aaien. Ook is het mogelijk om een alpaca te kopen. Heb je altijd al gedroomd van je eigen alpaca? Dit is je kans! Het bezoeken van deze boerderij is gratis.

De tekst gaat verder onder de foto

View post on Instagram
 

5. Mindfullness met alpaca’s

Op de Alpacahoeve Klinkenberg is veel meer te doen dan alleen maar tussen de alpaca’s rondhuppelen. Er zijn namelijk verschillende opties: wandelen met de alpaca’s, het landleven tussen de alpaca’s leren kennen én mindfullness lessen doen met alpaca’s. Wandelen kan op bepaalde dagen en je kunt je hiervoor opgeven. Een wandeling duurt anderhalf uur en kost €25 per persoon.

De tekst gaat verder onder de foto

View post on Instagram
 

6. Golfen met alpaca’s

De Alpaca Mountain biedt verschillende soorten alpaca-ervaringen aan. Er is te kiezen uit een rondleiding tussen de alpaca’s én zelfs alpaca golf. Say what? Ja, je leest het goed, golfen tussen de alpaca’s. Het leuke van deze alpaca-golfbaan is dat je er voor een prikkie tussen de alpaca’s mag doorlopen. Voor volwassenen betaal je zeven euro en kinderen tot en met tien jaar kosten zes euro per persoon. Je begrijpt natuurlijk wel waar wij binnenkort naartoe gaan!

De tekst gaat verder onder de foto

View post on Instagram
 

Lees ook:
Dit zijn de 7 leukste activiteiten om te doen deze herfst

7. Picknicken met alpaca’s

Heb jij altijd al tussen de alpaca’s willen picknicken? Dat kan bij ‘River Forelands de alpacaboerderij’. Het is mogelijk om er te genieten van een échte boerenlunch direct aan de Waal, terwijl de nieuwsgierige pluizenbollen rondhuppelen over het veld. Super leuk om te doen met je lover of bestie.

View post on Instagram
 

Beeld: pinterest