Lifestyle

7 herkenbare dingen die iedereen doet tijdens Kerst

herkenbaar-kerst-momenten

We hebben allemaal een paar herkenbare dingen die we elk jaar weer doen met kerst en in deze zeven dingen ga jij je zeer waarschijnlijk ook herkennen!

1. Je kijkt minimaal één kerstfilm

Hoe vaak je deze films ook al hebt gezien, ze blijven leuk. Geef maar toe: je hebt de Home Alone-marathon alweer ingepland. Er zijn nog meer films die niet mogen ontbreken aan jouw to watch list deze kerst, zoals: Elf, Love Actually, The Grinch en A Christmas Carol. Deze klassiekers zijn een must see voor de feestdagen.

2. Je mag je favoriete (foute) kersttrui weer aan

Hup de zolder op, want je mag ze weer tevoorschijn halen: de foute kersttruien. Met kerst is niks te gek. Hoe fouter de kersttrui, hoe beter. Wat nog leuker is, is om een competitie te doen met je (schoon)familie op kerstavond. Wie heeft de foutste kersttrui van dit jaar?

3. Meeblèren met de foutste kerstnummers

De eerste dag van december (pssst: bij ons stiekem al veel eerder) zetten wij al de beste kerstnummers op. Hallo foute kerstmuziek. Niet alleen brengt de kerstmuziek ons in de feestsfeer, maar we worden er ook een stuk vrolijker van. All I want for Christmas is youuuuuuuuu! Hoe vroeger, hoe beter. Uit onderzoek blijkt dat vroeg Kerstmis vieren je super gelukkig maakt! Een super goed excuus toch?

4. Last minute kerstcadeaus shoppen

Als je een echte uitstelkoningin bent weet je hier alles van, last minute kerstcadeaus shoppen. We begrijpen deze struggle maar al te goed. Nog even rennen naar de winkels voor de laatste inkopen en dan nog maar hopen dat niet alles al uitverkocht is. Fingers crossed.

5. De All You Need Is Love kerstspecial kijken

Na het kerstdiner zit je samen met je familie of lover lekker knus op de bank, vol afwachting van de nieuwe All You Need Is Love kerstspecial. Al die verliefde koppels, schattige verhalen en magische momenten geven jou het echte kerstgevoel. Met een grote glimlach kijk je naar de televisie terwijl je met een deken op de bank tegen je lover aanligt.

6. Je ergeren aan de irritante kinderen in de familie

Als je een paar jonge kinderen in je familie hebt zitten verloopt het kerstdiner nooit rustig. Je kleine neefje begint te krijsen omdat hij de broccoli op zijn bord niet wil opeten, je nichtje zeurt alleen maar over het openmaken van de cadeaus en de jongste spruit in de familie is slaperig en begint te huilen… Ugh why. Ach ja, naast alle ups en downs hou je ontzettend veel van je familie en al helemaal van de kleintjes, zonder hen is kerst niet hetzelfde.

7. Hopen op een witte kerst

Elk jaar hopen we op een witte kerst, natuurlijk willen we dit alleen op de Eerste en Tweede Kerstdag zelf. De rest van de decembermaand hebben we liever geen last van gladheid en valpartijen op de weg ;-).

Beeld: Netflix