Food

YUM! Zo maak je deze red velvet Halloweentaart thuis

Halloween komt steeds dichterbij. Tijd voor een feestje! Het is pas echt feest als er taart op tafel staat. Beter nog, Red velvet & white chocolate taart! Jammie. Hoe maak je deze spooky taart? Hieronder staat het hele recept. Bak je met ons mee?

We love red velvet!  Het liefst smullen we elke dag van een lekker stukje cake of nog beter: een hele taart. Wij hebben een recept, zodat je vanuit je eigen keuken aan de slag kunt. Als kers op de (red velvet) taart is deze ook nog eens in een Halloween tintje, want vanavond is het natuurlijk griezelen geblazen. 

taart halloween chocolade

Ingrediënten voor de taart:
♥ 1 overheerlijke reep red velvet & white chocolate
♥ 260 gram witte suiker
♥ 200 gram gezeefde bloem
♥ 180 milliliter karnemelk
♥ 100 gram ongezouten roomboter
♥ 3 medium eieren
♥ 20 gram cacaopoeder ongezoet
♥ 3 eetlepels vloeibare rode kleurstof (of 3 theelepels gele kleurstof)
♥ 2 theelepels witte gedestilleerd azijn
♥ 2 theelepels bicarbonaat (baking soda)
♥ 2 theelepels vanille-extract
♥ 1 theelepel bakpoeder
♥ 1 theelepel zout

Ingrediënten voor het roomkaasglazuur en de decoratie:
♥ 180 gram ongezouten roomboter
♥ 180 gram poedersuiker
♥ 400 gram (harde) roomkaas
♥ 1 theelepel vanille-extract of merg van 1 vanillestokje
♥ Witte fondant & eetbare lijm
♥ Bosbessensiroop

De bereiding:
1. Verwarm de oven op 175 graden.
2. zet één springvorm klaar en vet deze in. Doe dit met bakspray, gesmolten boter of olie met een kwastje. Om de taart beter uit de springvorm te krijgen na het bakken is het belangrijk om tussen de bodem en de bakrand van de springvorm bakpapier te spannen.
3. Meng bloem, bakpoeder, zout en cacaopoeder in een grote kom.
4. Klop de boter met een mixer. Als de boter luchtig is en de kleur van geel naar wit is veranderd, voeg je de suiker toe. Mix het vervolgens door totdat het geheel luchtig is.
5. Voeg de eieren toe aan de mix van boter en suiker, meng het goed door totdat het een egaal mengsel is. Voeg vervolgens het vanille-extract toe en meng dit goed met de rest van het beslag.
6. Voeg de karnemelk en de rode kleurstof samen in een maatbeker. Doe een deel van het bloemmengsel in een kom en voeg hier de karnemelk en kleurstof aan toe. Zet de mixer op een lage snelheid. Voeg vervolgens de rest van het bloemmengsel toe.
7. Doe de azijn en bakingsoda in een klein kopje en laat het even bruisen. Voeg het vervolgens toe aan de rest van het beslag. Roer het een paar seconden door totdat de bakingsoda en het azijn goed zijn opgenomen.
8. Giet het beslag in het bakblik en laat dit 35 tot 40 minuten bakken in de oven. Laat de taart even afkoelen als deze uit de oven komt.
9. Snijd met een scherp mes de bovenkant van de taart totdat het gelijk en vlak is. Bewaar de kruimels van het afgesneden deel van de taart, dit wordt namelijk later deel van de decoratie. Snijd vervolgens de taart doormidden in twee gelijke delen.

Bereiding van het roomkaasglazuur:
1. Klop de roomboter samen met de poedersuiker op de hoogste snelheid van de staafmixer. Dit mengsel wordt heel erg luchtig als het gemixt is. Zorg ervoor dat alles gelijkmatig gemengd wordt.
2. Zet de mixer op een lage stand en voeg beetje voor beetje de roomkaas toe en vervolgens het vanille-extract. Mix dit door totdat het egaal is.
3. Als de taart is afgekoeld, vul je de taart met één derde van het glazuur. Met de rest van het glazuur smeer je de taart in zijn geheel in. Strooi vervolgens de overgebleven red velvet kruimels over de taart.
4. Maak van het fondant de botten en bespetter deze met bosbessensiroop voor een bloederig effect.

De decoratie:
1. Smelt de helft van de Hands Off My Chocolate reep en verdeel de gesmolten chocola over de top van de taart.
2. Kruimel het overgebleven deel van de red velvet taart over de taart heen en verkruimel de andere helft van de chocoladereep. Verdeel deze over de gehele taart.
3. Gebruik de rest van het witte fondant om de botten te vormen en plak deze met de eetbare lijm aan de zijkant.
4. Laat de bosbessensiroop over de botten en de taart heen druipen voor een extra Halloween-effect.

Ben jij een echte snack lover? Bekijk dan dit artikel voor de zes lekkerste zelfgemaakte snacks waarbij je de oven niet nodig hebt. Yummie. 

 

Lees ook: Pak je voordeel met de Lidl-Shop