Fashion

5 schoenen die dit najaar écht niet meer kunnen

Wij meiden hebben een echte schoenenverslaving. Voor elk seizoen hebben we een ander paar, het liefst in twee kleuren. We gaan met alle trends mee en hebben daarom een hele collectie opgebouwd. Daarom hier een lijstje met schoenen die je kast mogen verlaten, om zo plaats te maken voor de nieuwe trends ;-).

1. UGGS
UGGS, we kennen ze allemaal. Deze vormloze ‘sloffen’ waren in 2010 niet weg te denken uit het straatbeeld, maar nog steeds zien we deze schoenen voorbijkomen. UGGS hebben hun beste tijd inmiddels wel gehad en daarom nemen we vanaf nu voor eens en voor altijd afscheid van onze (vroeger geliefde) UGGS.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door 🎶🎼DJ Urk🎼🎶 (@djurk912) op

2. Sandalen met sokken
Ooit was het een trend. Ja, echt. Sandalen met vrolijke sokken. Ugh! Je begrijpt natuurlijk, dit is een echte no-go. Het maakt niet uit hoe leuk, warm of on trend je sokken zijn. Dit is iets wat voor altijd uit de modeboeken geschrapt mag worden, right?

3. Crocs (met een bontje)
Say what? Dragen mensen dit echt nog? Ja, helaas wel. De meest gehate schoen kwam zelfs in een Balenciaga versie. De poging om deze schoenen populair te laten maken is gedoemd te mislukken en dat willen we ook zo houden. Of het nou een exemplaar mét ‘bont’ is of niet, laten we de Crocs in het algemeen maar gewoon vergeten.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Balenciagacrocs (@balenciaga.crocs) op

4. Adidas Superstar
Dit was misschien wel één van de meest populaire schoenentrends in de schoenengeschiedenis. Iedereen had (of heeft nog steeds) een Adidas Superstars in de kast liggen. Deze zogenaamde ‘schelpschoenen’ staan bekend om de aparte neus en de drie gekleurde strepen aan de zijkant. Als je deze schoenen langer dan een jaar draagt laat de lijm van de neus los en dat ziet er verschrikkelijk uit. Herkenbaar? Hoog tijd om afscheid te nemen van je oude vertrouwde gympies dus.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht dat is gedeeld door @tweenmemes op

5. Old Skool Vans
We zijn allemaal schuldig aan de Old Skool Vans-trend. Omdat iedereen ze draagt is het tijd voor iets nieuws. Nee, we hebben het niet over het kopen van nieuwe Vans in een andere kleur of stijl. Nee, het is tijd voor een nieuwe trend. Pssst, we hebben gehoord dat de Docs nu een echte comeback maken 😉 .

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Ibizagodders (@ibizagodders) op

Bron: Harpersbazaar.com, Pulptastic.com, Galoremag.com | Beeld: iStock