Fashion

7 verschillende stijlen die onmisbaar zijn in je kledingkast

stijlen-kledingkast

Door verschillende trends ontstaan er verschillende kledingstijlen, want niet iedereen vindt hetzelfde leuk natuurlijk. Toch zijn er bepaalde lookjes en kledingstijlen waar we altijd op terug kunnen vallen. Om jouw garderobe een boost te geven vertellen we je de 7 verschillende stijlen die onmisbaar zijn in je kledingkast!

1. Rock

Vintage band T-shirts, gescheurde jeans en een leren jas. Deze drie woorden beschrijven de klassieke rock look. Het is één van de meest veelzijdige stijlen in de mode die blijft veranderen. Afhankelijk van het muziekgenre, de band en de persoon die je kiest om te dragen. Er is ontelbaar veel keuze in bandshirts, hoodies en andere rock items.

2. Streetstyle

Streetstyle is een kledingstijl die niet van de catwalk shows of ontwerpers afkomt. Dit is een creatieve kledingstijl die je op verschillende manieren draagt. Vaak komt deze stijl voor in opvallende kleuren, bekende merken en aparte combinaties van kleding.

3. Classy

Een classy look is vaak trendy en fashionable. Deze kledingstijl straalt echt klasse uit. Niet alleen zie je er als een echte fashionista uit, maar je valt ook ontzettend op. Het kleurenpalet voor je kleding bestaat niet uit felle kleuren. Je gaat liever voor de aardetinten en zachte pastelkleuren. Deze kleuren combineer je vaak met de klassieke kleur zwart.

4. Tomboy

Deze kledingstijl is voor de meiden die niet van meisjesachtige kleding houden. Rokjes, jurken en hakken is voor hun een no-go. Ze dragen liever de kleur zwart dan roze. De kleding voor deze stijl is makkelijk en comfortabel, maar dit betekent niet dat het er onverzorgd uitziet.

5. Preppy

De preppy kledingstijl is gebaseerd op het Amerikaanse studentenleven. Een blouse met een V-hals sweater eroverheen, een A-lijn rok of beige broek. De preppy-outfit is heel meisjesachtig en trendy. Deze stijl doet je misschien wel denken aan onze favoriete serie Gossip Girl. Word jij de nieuwe Blair Waldorf?

6. Grunge

De grunge look is een mengelmoes van de rock en gothic stijl. Deze stijl is vooral bekend geworden in de 90’s en de kleding ziet eruit alsof je bij de tweedehandswinkel hebt geshopt (mag natuurlijk ook!). Grunge kleding bestaat vaak uit een geruite blouse met een paar accessoires. Het belangrijkste aan deze stijl is dat je een ongeïnteresseerde sfeer uitstraalt. “Oh deze kleding? Gewoon bij elkaar geraapt bij de Episode.”

Lees ook:
Trend-alert! De gekleurde panty is dé trend van dit najaar

7. Artsy

Dit is een kleurrijke en creatieve stijl. Het gaat er hier om dat je de meest unieke items met elkaar combineert. De échte kunstzinnige meiden onder ons ontwerpen zelf ook hun eigen kleding en accessoires.

Beeld: pinterest