Fashion

Corduroy: de trend van dit najaar en hier shop je het

Het komende seizoen duiken we weer in de kledingkast van onze lieve ouders want corduroy is back. Dit populaire stofje zie je dit seizoen overal. Niet alleen is deze stof in onze kleding verwerkt maar ook in onze schoenen, jassen en accessoires. Wij hebben onze zeventien favoriete corduroy-items voor jullie op een rij gezet, dus haal die pinpas maar tevoorschijn. 

In de jaren 70 was corduroy niet weg te denken uit de kledingkast van je ouders. Deze fluwelen ribstof werd gedragen door iedereen. Door de jaren heen verdween deze trend, maar dit seizoen maakt corduroy weer een comeback. Kijk snel verder om corduroy-items te shoppen of misschien heeft je moeder nog een tof item in haar kast liggen ;-)?

1. De corduroy rok is een echte musthave in je kledingkast. Deze is overal mee te stijlen: een sweater, vest of een basic shirt. We love it.

 Mini rokje rood met ritssluiting, Forever 21 | €20

2. De tuinbroek komt weer helemaal terug, deze trend is nóg leuker als het van corduroy is gemaakt. Combineer de tuinbroek met een sweater in een zachte kleur of een effen shirt. 

Tuinbroek zwart, Forever 21 | €27

3. Lichte kleuren zijn hot, ook dit najaar. Lichtroze valt met bijna alles te combineren. Stijl deze broek dan met een leuke sweater of wollen trui in een aardetint.

Mom fit broek lichtroze, Bershka | €19,99

4. Iets wat niet mag missen in je kledingkast is een corduroy jurkje. Dit nonchalante jurkje maakt je classylook helemaal af. Draag dit jurkje met een paar chuncky dad sneakers of wat dacht je van biker boots? 

 Overhemd jurk, ASOS donkerrood | €36,94

5. Fanny packs en corduroy zijn hot. Dus waarom deze trends niet combineren? Woohoo!

Nude heuptasje, Bershka | €14,99

6. Ook de croptop blijven we zien dit najaar. Wel combineren met een hoge broek, anders is het misschien wat fris ;-).

Cropped coltrui met hoge kraag, Bershka | €17,99

7. De kokerrok is het perfecte item voor een girls night out of een romantische date met je crush. 

Zwarte pareorok, Bershka | €19,99

8. De schipperspet, nog steeds één van onze favoriete accessoires tijdens een bad hairday. Ga voor een nonchalante look en draag je haar in een knotje.

Roze petje, H&M | €14,99

9. Enkellaarsjes mogen dit najaar niet ontbreken in jouw kast. Ga dit jaar niet voor zwart of bruin, maar kies eens een andere kleur (natuurlijk wel gecombineerd met de corduroy stof).

Bruin enkellaarsje, Stradivarius | €39,99

10. Hoe cute is dit jurkje? Geef het een stoere tint door er boots onder te dragen of maak het juist meisjesachtiger met een paar leuke sneakers.

Salopettejurk lichtroze, Stradivarius | €19,99

11. Yes! De flared broeken blijven we zien 2019. We hebben ze in alle soorten en maten in de kast liggen en we krijgen er geen genoeg van.

Flare broek zwart, Bershka | €19,99

12. Is het te koud om zonder jas te lopen maar te warm voor je winterjas? Geen probleem. Met deze corduroy jas steel je de show.

Trucker jacket lichtblauw met teddystof, Bershka | €39,99

Beeld: iStock

 

Lees ook: ONLY kortingscode voor fashionista’s en jeans lovers

Must reads 👀