Lifestyle

7 Netflix-series en films die je moet zien om je zelfvertrouwen een boost te geven

We voelen ons allemaal weleens onzeker over ons lichaam. We beginnen te twijfelen aan van alles, terwijl dat eigenlijk helemaal niet nodig is. Gelukkig is er altijd iets dat ons opvrolijkt op de mindere dagen: Netflix. Op Netflix staan ontzettend veel series en films waar je zelfvertrouwen een boost van krijgt. Wil jij weten welke series en films je sowieso moet kijken om je helemaal top te voelen? Lees snel verder! 

1. Orange Is The New Black
Orange Is The New Black is één van onze favoriete Netflix-series. Niet alleen is deze serie ontzettend grappig, maar ook heel erg goed voor je zelfvertrouwen. De acteurs van Orange Is The New Black zijn van veel verschillende afkomsten. Het komt nooit voor dat je in één aflevering alleen maar blanke actrices voorbij ziet komen. Ook staat deze Netflix-serie bekend om het laten zien van diversiteit. Er zitten verschillende typetjes in de serie waar jij jezelf misschien wel in herkent. Ook zit er zelfs een transgender-actrice in. Als dit geen positief beeld geeft weten wij het ook niet.

Watch on YouTube

2. Las Chicas Del Cable
Las Chicas Del Cable (cable girls) neemt ons mee terug naar het jaar 1928. In deze tijd hebben vrouwen niks voor het zeggen. Ze horen volgens de mannen het huis schoon te maken en voor de kinderen te zorgen. Vier meiden zijn het hier niet mee eens en besluiten om te solliciteren bij een nationaal Spaans telefoonmaatschappij. Ze willen zichzelf vinden en iets bijdragen aan de maatschappij, maar dit gaat alleen niet zo gemakkelijk. De mannen zijn namelijk de baas in dit bedrijf en discrimineren werkende vrouwen. Deze serie laat zien dat je samen sterk staat en echt iets bereikt als jij je zinnen er op zet.

Watch on YouTube

3. Nappily Ever After
Vanaf jongs af aan is Violet opgevoed met het gevoel dat ze altijd perfect moet zijn. Haar moeder is ontzettend uiterlijkgericht. Omdat Violet Afro-Amerikaans is heeft ze kroeshaar, maar haar moeder doet er alles aan om het haar van Violet stijl te krijgen.
Nu Violet ouder is heeft ze het perfecte leventje, totdat haar vriend het uitmaakt omdat ze té perfect is. Alles loopt vervolgens in de soep en Violet ziet het allemaal niet meer zitten. Ze besluit haar perfecte kapsel helemaal af te scheren. Ze probeert niet meer zo perfectionistisch te zijn en nu echt te genieten van het leven. Deze serie geeft je een goede levensles mee, want niemand is perfect. Wees gelukkig met je uiterlijk en geniet van het leven.

Watch on YouTube

4. Mean Girls
Deze all-time favourite gaat over Cady. Cady komt oorspronkelijk uit Afrika en is verhuisd naar een klein stadje net buiten Chicago. Op haar eerste schooldag wordt Cady overvallen door het leven op school. Al gauw is Cady het doelwit van het populairste meidengroepje van de school. Deze film laat zien dat het schoolleven niet altijd even leuk is, maar je het wel allemaal overleeft als jij jezelf blijft. Verander jezelf nooit om ergens bij te horen, want zo vind je namelijk nooit vrienden die bij je passen.

Watch on YouTube

5. RuPaul’s Drag Race
RuPaul’s Drag Race is een échte booster voor je zelfvertrouwen. In deze serie gaat het niet alleen om het uiterlijk, maar ook om je innerlijk. Drag queens van alle soorten en maten mogen meedoen aan deze reality-show. Deze serie is één en al body positivity. Er wordt vaak gesproken over de onzekerheden en de eetstoornissen van de Drag queens. Er hangt een heel taboe om eetstoornissen heen en met behulp van RuPaul’s Drag Race worden deze genormaliseerd in onze samenleving. Praten over je onzekerheden en stoornissen is niet iets waar je bang voor moet zijn en dat laat deze Netflix-serie heel goed zien.

Watch on YouTube

6. Sierra Burgess is a loser
Deze film gaat over Sierra Burgess. Dit is een meisje dat anders is dan anderen. Ze houdt niet van make-up en geeft weinig om haar outfits, maar heeft wel een liefde voor muziek. In de serie zie je hoe Sierra zichzelf meerdere keren in de spiegel aanspreekt met ‘You are a magnificent beast’. Door haar klasgenoten wordt ze voor nerd en loster uitgemaakt. In deze serie gaat het erom dat mensen niet alleen naar het uiterlijk, maar ook naar het innerlijk kijken. Hierdoor ontstaan er in de film prachtige relaties en vriendschappen.

Watch on YouTube

7. Clueless
Deze oude klassieker laat zien dat alles mogelijk is wanneer je jezelf hier helemaal op richt. Dit verhaal speelt zich af in de 90’s op een middelbare school voor rijke tieners. De hoofdpersoon Cher geeft ons een hele goede levensles mee: alles komt goed. Voel je niet hulpeloos omdat er iets tegen zit. Als je niet blij bent met hoe je leven nu is moet je zelf de touwtjes in handen nemen en de hele boel omgooien.

Watch on YouTube

Deze grappige, gevoelige en soms emotionele series en films zijn op Netflix te zien. Ben je benieuwd welke series er nog meer op Netflix te zien zijn? Klik hier om te lezen welke series er vanaf oktober 2018 op Netflix staan.

Bron: Vulture.com, Bustle.com, Teenvogue.com, IndieWire.com | Beeld: iStock

Must reads 👀