Lifestyle

10x waarom Sinterklaas vroeger zo geweldig was

Sinterklaas, wie kent hem niet? Nog even geduld en dan komt de beste man weer naar Nederland om ons lekker te verwennen. Vroeger hing je verlanglijstje eind oktober al aan de muur en zong je alle sinterklaasliedjes uit volle borst mee. Wat een feest was dat zeg. Lees in dit artikel nog meer herkenbare situaties die geweldig waren tijdens Sinterklaas in jouw jonge jaren. 

1. Je was trouwe kijker van De Club van Sinterklaas en Het Sinterklaasjournaal 
Je volgde deze series op de voet. Het begon met De Club van Sinterklaas en zodra vijf december steeds dichterbij kwam, zat jij elke dag aan de buis gekluisterd tijdens Het Sinterklaasjournaal. Jij was altijd als eerste op de hoogte van het breaking news rondom Sinterklaas en zijn Pieterbazen. Nog steeds een dikke shout out naar Dieuwertje Blok, omdat ze dit altijd zo geweldig deed.

2. Je verlanglijstje liep ongeveer van het plafond tot aan de grond
Verschillende A4’tjes plakte je aan elkaar met stukken uit alle speelgoedboeken die je kon vinden. Stiekem ging je ervan uit dat je alles kreeg wat op de lijst stond. Tja, dat was dan wel jammer als op vijf december bleek dat je maar drie dingen van die ellenlange lijst had gekregen. 

3. Je had doodsangsten voor ‘de roe’
In de sinterklaasperiode was je extra lief tegen alles en iedereen. Het zou je maar gebeuren dat je een paar petsen kreeg met de roe. Hell no, daar moest je echt niet aan denken. 

4. Elke ochtend vloog je je bed uit om te kijken wat er in je schoen zat
De avond ervoor zong jij luidkeels alle sinterklaasliedjes en maakte je een mooie tekening om vervolgens je schoen te zetten. Je kon bijna niet slapen van de spanning. Als je moeder je de volgende ochtend wakker maakte, vloog je het bed uit om te kijken of Sinterklaas was geweest. En ja hoor, je schoen zat vol met pepernoten. Hartstikke lekker, maar stiekem had je gehoopt op die ene Barbiepop. 

sinterklaas herkenbaar
5. En toen werd er aangebeld…
Toen was het vijf december en ging de deurbel. Elk jaar opnieuw stond er dan een gigantische zak met cadeaus voor de deur. Wauw, Zwarte Piet was gewoon echt naar jouw huis gekomen. Ook wel erg toevallig dat je vader nét op dat moment er even niet was. Jij was door het dolle heen en je ouders die wisten wel beter. Vier je nooit pakjesavond? Lees in dit artikel dingen die je dan kunt doen. 

6. Het uitpakken was vaak leuker dan het cadeau zelf
Nóg een cadeau voor jou! Pooh, wat was jij toch een bofkont. Vol passie pakte je het cadeau en je wist niet hoe snel je het papier eraf moest scheuren. Dat moment was gewoon geweldig. Zodra je zag wat het was, gaf je een glimlach en hup, op naar het volgende cadeau. 

7. De volgende dag op school liet je vol trots zien wat je gekregen had
Playmobil, Barbies, make-up en een mp3-speler. Jij had het allemaal gekregen van de goedheiligman. Eén ding mocht je mee naar school nemen om aan je klasgenoten te showen. Dat was echt de beste dag van het schooljaar. 

8. Wat een geweldige kerel was het ook, die Sinterklaas
Hij gaf iedereen zomaar cadeaus, reed paard op het dak en was ontzettend oud. Wauw, hoe kreeg hij het voor elkaar. Jij had zoveel bewondering voor deze man. Wat een held was het. 

9. Voordat je het wist, was het hele gebeuren voorbij
Zo, en toen was het zes december en ging de stoomboot weer naar Spanje. Dat was het dan weer. Maanden had je je verheugd op pakjesavond en toen pats boem, was het voorbij. Nu moet je weer een jaar wachten. 

10. Toen je moeder de waarheid achter Sinterklaas vertelde, stortte de wereld in
Wat! Sinterklaas is nep? Dat meen je niet. Je was even in shock, maar langzaam vielen de puzzelstukjes op hun plek. Zwarte Piet past ook helemaal niet door de schoorsteen, duuh. Het duurde niet lang of je kon er eigenlijk best om lachen. Sinterklaas, het is en blijft een geweldig feest. 

Ben jij een Sinterklaas of Kerstmis-type? Doe hier de quiz. 

Beeld: iStock