Fashion

Dad sneakers: wanneer je ze wél en niet moet dragen

De dad sneakers, you love them or you hate them. Je ziet ze niet alleen overal in de modebladen, maar ook op straat draagt iedereen de opvallende stappers. Bij de ene outfit staat het fantastisch en bij de andere outfit lijk je zo uit het circus gewandeld. Daarom vertellen wij je vandaag wanneer je ze wél en niet moet dragen. 

Do: Ze zijn uniek
Deze stappers waren al een hit in de 90’s en nu maken de schoenen een comeback. Ze zijn inmiddels in bijna alle winkels te koop en in de meest aparte en unieke kleurencombinaties te vinden. Heb jij al een paar chunky schoenen aan je garderobe toegevoegd?

Leren dad sneakers met roze details, Manfield | €77,99

Do: Ze staan leuk bij elke outfit
Tegenwoordig is het belangrijk dat je kleding opvalt. Chunky kledingstukken zijn helemaal hot and happening. Draag de dad sneakers met een kleurrijke jurk, trainingsbroek of zelfs een korte broek. Ga jij als echte fashionista door het leven? Koop dan een paar opvallende sokken die straks boven je schoene uitsteken.

Adidas Originals, Asos | €11,82

Do: Ze lopen goddelijk
Hier kan je ons geen ongelijk in geven. Deze schoenen lopen als pantoffeltjes. Door de dikke zool voelt het alsof je hier zo de avondvierdaagse mee kan lopen. Heb je zin om een comfortabele outfit te dragen? Trek je favoriete trainingsbroek aan met de dad sneakers eronder en hier is je fashionable en comfy look.


Groen en roze dad sneakers, Sacha | €99,99

Do: Ze bepalen je look
Je bent niet alleen helemaal on trend met deze dad sneakers maar je kan je outfit hier ook mee downgraden. Draag jij een sporty-chic pak en wil je er een speelse twist aan geven? Combineer je chique outfit met een paar dad sneakers. Hierdoor lijkt je outfit gelijk een stuk minder formeel.

Dan zijn er ook nog een paar redenen wanneer je de dad sneaker beter niét kunt dragen…

Don’t: Je voeten lijken er gigantisch in
Als je de dad sneakers draagt vallen je ze zeker op. Je schoenen zijn het middelpunt van alle aandacht. Door de dikke zool zien je voeten er ook niet heel elegant uit. Het maakt je voeten groter dan dat ze daadwerkelijk zijn en geeft je voeten een beetje een lompe uitstraling.

Don’t: Ze zijn verschrikkelijk duur
Het meest bekende merk voor de dad sneaker is natuurlijk Balenciaga. Een simpel paar dad sneakers van Balenciaga zijn rond de €695. Oei… Hier worden we niet bepaald vrolijk van. Nog even doorsparen dan maar ;-)?

Don’t: Je gaat op je ouders lijken
Je houdt ontzettend veel van je ouders, maar je wil liever niet met ze vergeleken worden als het gaat om je outfit. “Oh kind, die droegen wij vroeger ook! Wat leuk dat ons stijltje weer helemaal terugkomt”. Je bedenkt jezelf nog een paar keer over je nieuwste aankoop. Een week later komt je vader bij je op bezoek met, guess what, zijn oude schoenen: dad sneakers.

Bron: Manrepeller.com, Usatoday.com, Vogue.com | Beeld: Unsplash