Beauty

5 do’s and don’ts voor het verzorgen van je gezicht in de winter

Het winterseizoen komt er weer aan, yay! Alleen is dit wel wat minder leuk voor je huid. Je krijgt hierdoor namelijk een droge huid en er verschijnen ineens rare plekjes op je gezicht. Kortom, je huid wordt erg onrustig van. Je huid extra goed verzorgen in de koudere dagen is daarom echt een must. Hoe kan je dit het beste doen? Maak je geen zorgen, speciaal voor jou hebben wij onze vijf huidverzorgingstips voor de winter op een rijtje gezet. Lees snel verder.

1. Do: wekelijks je huid scrubben
De winter is een verschrikkelijk seizoen voor je huid, maar dat hoeft het niet te zijn. Door je huid te scrubben zie je er meteen frisser uit. Het scrubben van je gezicht voorkomt heel wat huidproblemen zoals acne, een vette huid en je vermindert hier littekens mee.

Don’t: iedere dag je gezicht scrubben.
Scrub je gezicht niet elke dag. Als je last hebt van een gevoelige huid wordt het zeker afgeraden om elke dag te scrubben. Hierdoor ontstaan er rode plekken en krijg je een droge huid. Begin met één keer per week scrubben. Doe dit met een verzachtende huidscrub (een scrub met kokosolie is een echte aanrader). Als je huid niet heftig reageert op het scrubben kan je overwegen om je gezicht twee keer per week te scrubben.

2. Do: gebruik altijd zonnebrand
Ook al is de zon niet te zien, de UV-straling komt dwars door wolken heen. Daarom is het belangrijk om de huid hiertegen te beschermen. Sneeuw versterkt zonlicht en reflecteert de UV-straling met maar liefst 80%. Het gebruik van zonnebrand in de winter is een must. Niet alleen beschermt het je huid, maar het hydrateert je huid ook.

Don’t: zonnebrand vergeten als je de zon niet ziet
Zoals net al is verteld komt de UV-straling overal dwars doorheen. Ook al ziet het er grijs en grauw uit, smeer jezelf altijd in met zonnebrandcrème. Vergeet ook niet nieuwe laagjes zonnebrand aan te brengen in de loop van de dag.

3. Do: maak je huid elke dag schoon
Heel veel mensen maken hun huid ‘s avonds niet schoon. Het schoonmaken van je huid is mogelijk op verschillende manieren. Je gezicht stomen is één van de populairste manieren om je gezicht te reinigen. Dit doe je meestal onder de douche met heet water. Door de hete stoom worden je poriën vergroot en zo maak je ze makkelijker schoon. 

Don’t: te heet water gebruiken
Als de buitentemperatuur daalt verlang je natuurlijk naar een warme, ontspannende douche. Het is heerlijk om aan het eind van de dag te douchen, máár zet het water niet te warm. Het warme water droogt je huid namelijk enorm uit. Het hete water zorgt ervoor dat niet alleen het vuil van je huid af gaat, maar ook de natuurlijke stofjes en vetten die juist wel goed zijn voor je huid worden hierdoor weggehaald. Volgende keer als je onder de douche stapt om je gezicht schoon te maken moet je proberen de temperatuur iets lager zetten.

4. Do: hydrateer je huid
In de winter is je huid hydrateren nét zo belangrijk als in de zomer. Eigenlijk moet je de huid het hele jaar door goed verzorgen met een hydraterende crème. Het koude weer droogt je huid enorm uit. Dit veroorzaakt schilfers en irritaties op je gezicht. Maak het hydrateren van je huid een nieuwe stap in je ochtend- en avond routine.

Don’t: gelijk na het reinigen je gezicht hydrateren
Eén van de grootste fouten die de meeste mensen maken is om gelijk na het douchen of schoonmaken van je gezicht een hydraterende crème te gebruiken. Omdat je poriën na het douchen open staan, is de kans groot dat de hydraterende crème de poriën verstopt. Wacht tien tot vijftien minuten met het gebruiken van een voedende crème. Dit geeft je poriën de tijd om zich te verkleinen en hierdoor neemt je huid de voedende crème ook beter op.

5. Do: verwen je huid met een gezichtsmasker
In de winter heeft je gezicht zo veel mogelijk verzorging nodig. Gebruik daarom gezichtsmaskers om je huid een extra boost te geven. Er zijn vele soorten gezichtsmaskers en het is een aanrader om ze allemaal een keertje te testen. Gebruik bijvoorbeeld de ene dag een voedend masker en de andere dag een masker voor een ‘natural glow’. Ben je op zoek naar budget gezichtsmasker die je een ultieme glow geven? Klik hier en lees alles over de beste budget maskers.

Don’t: de instructies van het gezichtsmasker niet volgen
Omdat er zo veel verschillende gezichtsmaskers bestaan is het belangrijk dat je de instructies goed volgt. Als je dit niet doet heeft het eigenlijk weinig zin om een gezichtsmasker op te doen. Ook werkt niet ieder masker hetzelfde. Sommige maskers hebben namelijk extra stappen toegevoegd die je zelf moet doen voordat je het masker gebruikt. Kijk dus goed naar de gebruiksaanwijzing als je een gezichtsmasker gaat gebruiken.

Bron: travelfashiongirls.com, Skincare.com, Harpersbazaar.com |Beeld: iStock