Lifestyle

5 tips voor het maken van de perfecte foto’s in de winter

De winter staat voor de deur! Naast het dragen van leuke winteroutfits, leggen we ze ook maar al te graag vast. De winter is helaas niet het seizoen waarin je uitgebreid een fotoshoot houdt, want het is namelijk super koud. Als het vriest is het zo goed als onmogelijk om leuke foto’s te maken omdat je dikke wanten en een dikke winterjas draagt. Ook al is het koud, je wil alsnog een leuke winterfoto hebben. Gelukkig heeft de redactie van Girlscene de vijf beste tips voor het maken van foto’s in het koude weer. 

1. Wees ontspannen
Als het buiten kouder wordt sta je vaak heel stijf. Dat is natuurlijk logisch, door de kou begin je te rillen en spannen al je spieren samen. Dit doen je spieren zodat ze je lichaam warm houden. Tijdens het poseren voor de foto is het belangrijk dat je ontspant. Haal rustig adem en laat je schouders ontspannen zakken. Hierdoor ziet de foto er een stuk natuurlijker uit, zelfs als het -10 is buiten.

2. Plan je shoot van tevoren
Bedenk van tevoren welke foto’s je gaat maken voordat je op pad gaat. Als je goed voorbereid gaat shooten hoef je geen uren in de kou buiten rond te slenteren. Denk na over de plek waar je de foto wil maken en verzin alvast een pose die je op de foto wil doen. Zorg er ook voor dat je de juiste kleding draagt tijdens je ‘fotoshoot’. Je wil je buiten in de vrieskou niet omkleden ;-).

3. Trek de juiste kleding aan
Het is slim om meerdere lagen aan te trekken als je een fotoshoot gaat doen. Trek ook kleuren aan die opvallen in de sneeuw en het grauwe weer. Wit dragen terwijl je in de winter foto’s schiet is dus een no-go. Je valt helemaal weg in de sneeuw op de achtergrond. Trek in plaats daarvan een felle kleur aan, bijvoorbeeld rood of groen. Door jezelf in laagjes aan te kleden blijf je niet alleen warm maar heb je ook meerdere opties voor je foto’s. Hierdoor lijkt het alsof je meerdere outfits aan hebt en de foto’s op een ander moment zijn gemaakt.

4. Maak je achtergrond wazig
In de winter maak je meestal foto’s in de natuur. De kale bomen op de achtergrond zien er meestal niet heel mooi uit en het lijdt af van het model die op de voorgrond staat. Zorg ervoor dat je de camera scherpstelt op het model en niet op de hele omgeving. Natuurlijk kun je dit later ook bewerken met een app.

5. Geef niet op als het weer slecht is
Het weer kan heel onvoorspelbaar zijn in de winter. Laat hier je plannen niet door verpesten. Ook met een beetje sneeuwval kan je hele mooie foto’s maken. Als je in groepjes van drie een fotoshoot gaat doen is het makkelijker om foto’s te maken. Een persoon houdt een paraplu vast om de wind en sneeuwvlokken tegen te houden, de ander maakt de foto en jij staat als model. Ook met een bewolkte dag is foto’s maken juist goed. Omdat de wolken voor de zon staan geeft dat een mooie, zachte gloed over je foto’s. Bij een bewolkte dag hoef je dus geen zorgen te maken over oneffen licht of harde schaduwen die door de zon worden gecreëerd.

Met deze tips schiet je gezellig en snel de mooiste foto’s met een winters thema. De volgende keer als je de kans krijgt om foto’s te maken in de kou moet je dat zeker doen. Heb je leuke foto’s gemaakt met deze tips? Tag @Girlscene.nl in jouw foto! Wij zijn enorm benieuwd.

Bron: Abeautifulmess.com, Tutplus.com, Petapixel.com | Beeld: iStock