Lifestyle

7 goede voornemens voor in het nieuwe jaar (en zo houd je ze vol!)

Ben je al goede voornemens aan het maken voor 2019? Waarschuwing: meer dan de helft van de goede voornemens mislukken, maar vanaf nu die van jou niet meer! Wel is het handig om realistische, goede voornemens te bedenken. Hier lees je over de zeven meest populaire goede voornemens en hoe je die bereikt.

1. Meer sporten
Meer sporten is één van de populairste goede voornemens. Elk jaar weer beloof je jezelf om meer tijd te maken voor een wekelijkse workout. Na de derde week ben je de belofte aan jezelf alweer vergeten. De oplossing hiervoor? Simpel, schrijf jezelf in bij een hardloopvereniging of een sportschool. Als je geld moet betalen om te sporten heb je meer motivatie om een goede workout te doen. 

2. Gezonder eten
Dit gaat meestal samen met de goede voornemen over sporten. Je wil een gezondere leefstijl en meer fruit en groente eten. We worden omringd door ongezond eten in iedere supermarkt en bij de friettenten op straat. Als je het emotie-eten in bedwang houdt, de snacks thuis in een kastje zet in plaats van op tafel, kom je al een heel eind. Wat ook helpt is een eetschema voor jezelf maken zodat je bijhoudt hoeveel je op een dag eet.

3. Meer zelfvertrouwen krijgen
Veel mensen hebben af en toe een boost nodig als het gaat om zelfverzekerd zijn. Het is helemaal oké als je jezelf af en toe een compliment geeft. Zet jezelf op de eerste plek. Spreek bijvoorbeeld met je vriendinnen af om elkaar dagelijks een complimentje te sturen over bijvoorbeeld je uiterlijk of je outfit. Het klinkt raar, maar je voelt je een stuk vrolijker als je dag begint met iets positiefs. 

4. Wees beleefder
Goede manieren hebben is belangrijk in het dagelijks leven. Lach als iemand je tegemoet loopt. Zo maak je gemakkelijker contact met andere mensen. Ook word je als een goed en betrouwbaar persoon gezien. Als je in het openbaar vervoer zit is het leuk om af en toe een gesprek te beginnen met andere mensen. Als je iemand er leuk uit vindt zien, zeg het tegen ze. Iedereen vindt het leuk om complimentjes te krijgen. Nu je zelf door hebt hoe vrolijk je er van wordt kan je dit ook doorgeven aan anderen. 

5. Nieuwe vrienden maken
Nieuwe vrienden maken is soms heel erg moeilijk. Je bent in een nieuwe omgeving met allemaal mensen die je niet kent en voelt je hier niet fijn bij. Zet deze negatieve gedachtes opzij, want sociaal contact is juist ontzettend goed voor je. Wees niet bang om op iemand af te stappen. Je krijgt er geen spijt van. Voor je het weet heb je een hele nieuwe vriendenkring en krijg je misschien zelfs nieuwe kansen voor je carrière.

6. Minder stress
Stress is één van de grootste boosdoeners. Stress heeft een negatief effect op je relatie en je gezondheid. Een leven zonder stress is eigenlijk onvermijdelijk maar stress valt wel te verminderen. Neem niet al het werk op je. Als iemand op je werk vraagt om iets te doen terwijl het je eigenlijk niet lukt moet je geen ‘ja’ zeggen. Jij komt hierdoor in tijdnood en raakt gestresst over je planning voor de rest van de week. Als je vastloopt in je werk is het tijd om even een pauze te nemen. Ga een stukje wandelen om je hoofd helemaal leeg te maken, zodat je daarna weer met een frisse blik kan werken.

7. Aan een relatie beginnen
We hebben allemaal behoefte aan liefde. Iemand die naar onze verhalen luistert, ons vasthoudt wanneer we het nodig hebben en waar we onze diepste geheimen aan vertellen. Helaas komt een vriendje of vriendinnetje niet zomaar uit de lucht vallen. Geduld is belangrijk. Ga vaker uit, ga wandelen en maak een praatje met mensen. Misschien kom je de ware wel sneller tegen dan je denkt.

Hier heb je het dan: een uitgebreide lijst vol met adviezen over je toekomstige goede voornemens. Hiermee hou jij je wel aan je goede voornemens voor het komende jaar en maak je een paar hele grote veranderingen in je leven.

Bron: NYtimes.com, Standard.co.uk, Lifehack.org | Beeld: iStock