Beauty

Met deze 11 handige tips zorg je ervoor dat je make-up de hele dag blijft zitten

Heb je dat ook wel eens? Je besluit om in de ochtend écht je best te doen op je make-up look en later kom je thuis met de welbekende ‘panda-ogen’, vlekken op je gezicht en je getekende wenkbrauwen zitten niet meer op de plek waar ze horen te zitten. Met een paar kleine veranderingen in je make-up routine blijft je make-up wél de hele dag op je gezicht zitten. Wil dat je make-up er de hele dag tiptop uit ziet? Lees dan snel verder!

Voordat je make-up opdoet:
♥ Was je gezicht: Het wegwassen van al het vuil, talg en oude make-up van je gezicht zorgt ervoor dat je frisse make-up langer blijft zitten. Als je make-up op doet terwijl je gezicht nog vies is, is het makkelijk om je make-up er met een veeg over je gezicht af te vegen. Was je gezicht elke ochtend voordat je make-up op doet. Gebruik hierbij geen agressieve gezichtsreiniger voor, dit zorgt namelijk voor irritatie en uitdroging en dan blijft je make-up niet lang zitten.

♥ Scrub je gezicht drie keer per week: Dode huidcellen blijven op je gezicht zitten en dit zorgt voor oneffenheden. Daarom is het belangrijk om drie keer per week je gezicht te scrubben. Niet alleen gaat je huid er beter uit zien maar je make-up ziet er ook een stuk beter uit. Vergeet je lippen niet te scrubben. Als je je lippen reinigt blijft je ook lipstick langer zitten.

♥ Hydrateer je gezicht: Koop een voedende crème. Overdag heeft het dragen van hydraterende crème geen zin omdat je er make-up overheen doet. Draag deze crème op de momenten dat je dus geen make-up draagt en je je gezicht hebt schoongemaakt.  

♥ Gebruik primer: Een goede primer zorgt ervoor dat je make-up de hele dag blijft zitten. Een goed werkende primer is iets duurder, maar hier hoef je ook niet veel van te gebruiken. Breng de primer aan over je hele gezicht, vooral over de olieachtige en rode plekken.

♥ Gebruik oogprimer: Als je een oogprimer draagt zorgt dit ervoor dat je oogschaduw langer blijft zitten. Ook ontstaat er hierdoor een fellere kleur. Oogprimer help ook om je eyeliner op zijn plek te houden.

Kies voor de juiste make-up:
♥ Zorg voor een goede matte basis: Als je geen vloeibare foundation wil dragen is het handig om minerale poederfoundation te kopen. Dit geeft een lichtere dekking dan de vloeibare foundation, maar het zorgt ervoor dat er minder bacteriën op je gezicht zitten en laat je poriën ademen.

♥ Kies voor een longlasting lippenstift: Koop een lippenstift die langer te dragen is. Voordat je deze lippenstift opdoet is het belangrijk om je lippen goed te verzorgen en hydrateren.

♥ Gebruik waterproof mascara: een waterbestendige mascara zorgt ervoor dat je oogmake-up de hele dag fris blijft. Als het nat wordt door de regen of van het huilen blijft deze mascara op zijn plek zitten.

https://partner.bol.com/click/click?p=2&t=url&s=57867&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fp%2Fmaybelline-lash-sensational-intense-black-zwart-mascara%2F9200000050662120%2F&name=Maybelline%20Lash%20Sensational%20-%20Intense%20Black%20-%20...

Zo hou je je make-up de hele dag flawless:
♥ Neem de tijd om je make-up aan te brengen. Een snelle make-uplook en er de hele dag flawless uit zien gaat helaas niet samen. Als je alles in één keer op je gezicht smeert heeft de make-up geen tijd om te drogen, wacht twee tot drie minuten voordat je de volgende laag opdoet.

♥ Raak je gezicht niet aan: Elke keer als je je gezicht aanraakt haal je steeds een klein beetje make-up van je gezicht af. Dit vergoot de kans op vlekken op je gezicht. Probeer het zo veel mogelijk te vermijden om je gezicht aan te raken.

♥ Draag je haar vaker vast: Als je haar langs je gezicht glijdt zorgt dit ervoor dat er beetje bij beetje make-up wordt uitgesmeerd. Als het belangrijk is dat je make-up de hele dag blijft zitten is het beter om je haren uit je gezicht te houden.

Deze tips helpen je om er de hele dag goed uit te zien zonder je hele make-uptas mee te sjouwen. Zo voorkom je dat je al je dure make-up kwijtraakt. Wil je een keer andere merken uitproberen? Dat kan. Met deze budget make-upproducten verander jij voor eens en altijd je look.  

Bron: Theeverygirl.com, Cosmopolitan.com, Wikihow.com | Beeld: Unsplash, iStock