Lifestyle

5 handige tips als je voor het eerst bij je lover blijft slapen

Je hebt al een tijdje een relatie met een hele leuke jongen of meisje en op een gegeven vraagt hij je of je een keer bij diegene blijft slapen. Je schiet gelijk in de stress, je doet altijd zo veel moeite om er goed uit te zien. In de ochtend vind je jezelf er niet altijd even charmant uit zien. Wat moet je trouwens meenemen? Moet ik een koffer of een kleine rugzak mee? Maak je geen zorgen, het is je lover maar, geen vreemde. Met deze tips ben je helemaal voorbereid op je eerste nacht met je lover!

1. Hygiëne is belangrijk
Relax, je gaat maar één nachtje weg, je hoeft dus geen hele koffer mee te nemen. Neem in plaats daarvan een kleine rugzak mee waar je toilettas en pyjama inpassen. Je wil niet in de ongemakkelijke situatie terecht komen dat je een tandenborstel aan je vriend(in) moet vragen of zijn tandenborstel moet gebruiken. Neem daarom een tandenborstel in een handige verpakking mee. Tandpasta is een ander verhaal, dat heeft je partner vast wel thuis liggen, die meenemen hoeft dus niet.

2. Voor alle beautylovers die up to date willen blijven
Als je met make-up op maar je lover toe gaat is het belangrijk om je make-up remover niet te vergeten. Maak je geen zorgen over het feit dat je liefje je zonder make-up ziet, het gaat toch een keer gebeuren. Een van de dingen die ook belangrijk is om mee te nemen is een haarbostel, de hele dag rondlopen met een vogelnest op je hoofd is geen pretje.
Naast dingen voor je uiterlijk is het ook belangrijk om bereikbaar te blijven, neem daarom een oplader mee voor je telefoon. Als je BFF’s je op WhatsApp ondervragen hoeven ze dus niet in spanning af te wachten op een antwoord.

3. Verschillende outfits? Geen probleem
Als je de volgende dag ook met je lief wat leuks gaat doen, is het prettig om meerdere outfits mee te nemen. Helaas is dit niet altijd mogelijk omdat je een kleine tas bij je hebt. Draag daarom een veelzijdige outfit, iets wat je op meerdere manieren kan stijlen zodat het lijkt alsof je een compleet andere outfit aan hebt. Het is belangrijk dat je je zelfverzekerd voelt in je kleding. Misschien zelfs een beetje sexy. Wat ook een hele verandering is voor je outfit zijn sieraden. Een ketting meenemen is een stuk lichter dan een ander shirt of broek.

4. Een pyjama, of toch geen pyjama
Eigenlijk is het geen groot probleem als je geen pyjama meeneemt. Je liefje heeft vast wel ergens een sweater voor je liggen. Stiekem vindt hij of zij het heerlijk om een shirt of sweater te hebben die naar jou ruikt. Als je toch liever in je eigen kleding slaapt, is dat geen probleem. Neem iets mee waar je je fijn in voelt. Sexy of comfy, dat is helemaal aan jou! Zolang jij je er maar comfortabel in voelt.

5. Je nachtrust is belangrijk
Bereid je voor om deze nacht niet veel te slapen. Voor de eerste keer slapen bij je schatje is niet alleen spannend, maar ook extreem vermoeiend. En nee: you dirty minded, dat hoeft niet per se te zijn omdat jullie spannende dingen aan het doen zijn! Omdat je niet gewend bent aan deze slaapplek, blijven je hersenen ‘s nachts eigenlijk een klein beetje wakker om je veilig te houden. Je wordt soms al wakker van je lover die zich omdraait of praat in zijn of haar slaap. Het is verstandig om de volgende dag rustig aan te doen, een film-dagje houden met je lover met snacks en veel dekens en kussens. Een perfecte manier om toch nog een beetje rust te pakken.

De eerste nacht logeren bij je liefje is natuurlijk altijd spannend. Maak je absoluut geen zorgen over kleine dingen en als je toch ergens mee zit is het belangrijk dat je hierover praat met je lover. Het valt uiteindelijk hartstikke mee en is niet zo erg als dat je denkt. Als hij of zij voor het eerst bij jou zou slapen, heeft diegene precies dezelfde struggles als die jij nu hebt.

Bron: Bolde.com, Womenhealthmag.com, ELLE.com, WikiHow.com | Beeld: iStock