Beauty

7 tips om je lichaam snel winterproof te maken

Winter is coming… En dan is het niet alleen belangrijk om je garderobe weer winter ready te maken, maar ook je lichaam. Die koude temperaturen kunnen namelijk behoorlijk slecht zijn voor je huid, dus jezelf goed voorbereiden is daarom heel verstandig. Benieuwd hoe? Lees dan snel verder, want hieronder delen we genoeg handige tips! 

Ben jij al wekenlang bezig om je garderobe winterproof te maken? Goed bezig! Alleen vergeet niet om dit ook te doen met je body, want ook die kan wel wat voorbereiding gebruiken. Je wilt natuurlijk wel dat je body ook helemaal winterproof is, right? Volg het stappenplan hieronder en je body is helemaal ready voor de winter. 

1. Crèmes
Sowieso is het goed om altijd je gezicht en lichaam goed in te smeren, maar in de winter is het beter om je lichaam in te smeren met een goede crème dan met een bodylotion. In crèmes zitten vaak namelijk vette ingrediënten en dat zorgt ervoor dat je lichaam goed gehydrateert wordt bijvoorbeeld. Dit is onze (budet) favoriet!

2. Zonnebrand
Dacht je dat zonnebrand alleen maar nodig was als je aan het zonnen was op het strand in de zomer? Nope! Ook in de winter moet je goed blijven smeren met zonnebrand, want zelfs dan kan je namelijk verbranden. Heb je geen gezichtscrème met spf? Dan is het slim om die ook zeker toe te voegen aan je beauty stash.

3. Handschoenen
Heb je in de winter ook altijd zulke droge handen? Je bent waarschijnlijk niet de enige… Een goede handcrème is daarom een must om altijd bij je te hebben, maar het is ook slim om handschoenen aan te trekken. Ook als het nog niet zo koud is. Zo voorkom je namelijk rode en ruwe handen in de winter. 

4. Geen hete douche
Na een ijskoude dag stap jij het liefste onder een hele warme douche om lekker op te warmen, maar dit kan je dus beter niet doen. Te lang onder een hele warme douche staan is namelijk heel slecht voor je huid. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat je huid uitdroogt en de bovenste laag van je huid wordt verwijderd, waardoor hij ook gevoeliger wordt. Zeg maar bye bye tegen die heerlijke lange en warme douche sessies. 

5. Drink genoeg water
Krijg jij ook non-stop te horen dat je meer water moet drinken, maar vergeet je het gewoon steeds? Dan hebben we hier weer een reminder voor je: het is heel belangrijk om genoeg water te drinken. Het is namelijk supergoed voor je huid. Drink tenminste acht glazen water op een dag en laat de zwarte thee en koffie zeker staan. Heb je geen idee of je genoeg water drinkt? Door dit handige trucje weet jij hoeveel water je per dag moet drinken. 

6. Scrubs
Het is niet alleen goed om je lichaam iedere dag in te smeren met een goede crème of bodylotion, maar het is ook belangrijk om je huid drie keer in de week goed te scrubben. Weg met die dode huidcellen! En daarnaast zal het scrubben ook de teint en textuur van je huid verbeteren. Je kan natuurlijk in de winkel een scrub kopen, maar het is ook heel erg makkelijk om zelf een scrub te maken. In dit artikel leggen we uit hoe je een eigen scrub maakt. 

7. Moisturize
Vaak wacht je veel te lang met moisturizen en ben je daardoor te laat… Het resultaat: mega droge handen en rode vlekken. Het is dus daarom belangrijk om al op tijd te beginnen met moisturizen. Smeer je handen en lichaam in met een goede moisturizende lotion en wacht niet tot het min tien is buiten, want dan ben je alweer te laat… 

Beeld: Unsplash

Must reads 👀