Lifestyle

9 redenen waarom jij écht een kat moet hebben

Spontaan zet je een lief, hoog stemmetje op zodra je een pluizenbolletje voorbij ziet komen. Als katten je favoriete huisdieren zijn herken je dit vast en zeker. Bovendien zijn ze supergezellig en heb je altijd een knuffel buddy. Zijn je ouders niet zo van de katten? Of moet je huisgenoot of lover er niks van weten? Leg ze het volgende lijstje maar eens voor, want het hebben van een kat heeft veel voordelen!

1. Minder stress
Je hebt elke dag een maatje, een pluizenbolletje om mee te knuffelen en om voor te zorgen. Allemaal redenen om je beter te voelen als je stress hebt. Hier wordt iedereen toch vrolijk van? Ook hoef je je minder druk te maken dan bij een hond bijvoorbeeld. Simpelweg omdat een kat veel minder zorg nodig heeft. Ze miauwen af en toe omdat ze honger hebben en ze willen zo’n twee keer per kwartier geaaid worden, maar verder valt het wel mee toch?

via GIPHY

2. Minder eenzaam
Wat blijkt nou, een kat vervult dezelfde sociale behoeftes als het bankhangen met een vriendin. Dus als je even geen zin hebt om mensen om je heen te hebben, maar je ook niet alleen wilt voelen, dan is je kat een perfecte gesprekspartner. Het enige verschil: je krijgt geen vragen terug… *Miauw*.

3. Je lacht een stuk vaker
Katten zijn soms wat onhandig en sullig, maar het levert wel hilarische momenten op. En van lachen word je nou eenmaal vrolijk! Het is niet voor niets dat al die kattenfilmpjes zo populair zijn. 
4. Een kat is goed voor je hart
Say what? Ja echt. Dit heeft weer te maken met die stress in je lijf. Als je een kat hebt rondlopen is je stress aanzienlijk lager. Dit is ook zo bij honden, maar omdat een kat minder veeleisend is dan een hond, wint de kat. En we weten allemaal, stress is niet goed voor je hart.

5. Minder allergieën 
Dit geldt vooral bij kleine kinderen. Als je een kat in huis hebt bij een jong kind heeft hij of zij een kleinere kans op het ontwikkelen van een allergie. Dus heb jij een klein broertje of zusje of krijg je zelf een kleine spruit? Neem dan een kat. Heeft die kleine ook gelijk een maatje erbij ;-).

6. Perfecte alarmklok
Moeten je ouders je ook altijd uit je bed sleuren in de ochtend? Een kat is de perfecte wekker. Het is heerlijk wakker worden als je kat je kopjes geeft en je lekker even kan kroelen voor het opstaan. 

7. Ze nemen weinig ruimte in beslag
“We hebben geen plek voor een huisdier”. Je hoort het je ouders al zeggen. Maar, wist je dat een kat op de kleinste, gekste plekken uren doorbrengt? Zet een klein doosje neer en de kat kruipt er zonder twijfel in. En heerlijk dat ‘ie slaapt… Heb je toch een luxepoes te pakken? Dan is deze collectie van IKEA perfect voor in de huiskamer.

via GIPHY

8. Je hoeft niet thuis te blijven
Een huisdier betekent niet per se dat je oppas moet regelen als je naar je werk of college gaat. Als je huisdier een kat is dan heb je helemaal geluk. Deze luie donders vinden het namelijk prima om alleen thuis te blijven. Geef ze genoeg brokjes en water en ze zijn de hele dag in hun sas. Slapen, eten, slapen, muizen jagen, slapen. Niks om je zorgen over te maken, toch? Uitlaten doen ze zelf wel ;-). 

9. Geen ongedierte
Niemand is fan van muizen, ratten of ander ongedierte in huis. Een kat lost dat probleem direct voor je op. Alleen de geur van een kat zorgt al voor minder ongewenste knaagdiertjes. Is de kat in jaagmodus? Grote kans dat er een cadeautje voor je klaar ligt als je thuis komt. 

Bron: Froot.nl, Libelle.nl, Huffingtonpost.com | Beeld: iStock