Lifestyle

Met deze 3 simpele stappen zijn je make-upkwasten weer zo goed als nieuw

Laten we eerlijk zijn: wanneer hebben we voor het laatst onze make-up kwasten schoongemaakt? Je make-upkwasten zitten onder poeder en foundation en je herinnert je de oorspronkelijke kleur van de kwasten eigenlijk niet meer. Nu is het tijd om je kwasten even grondig schoon te maken. Met deze drie simpele stappen zijn je make-up kwasten weer zo goed als nieuw.

1. Gebruik lauw water
Het is belangrijk om bij te houden hoe vaak je je kwasten schoonmaakt. Ze schoonhouden bespaart je namelijk veel tijd en energie. Je foundation en poederkwast moet je minimaal één keer per week schoonmaken, dit zijn namelijk meestal kwasten die je dagelijks gebruikt. We raden je aan om oogschaduw– en concealerkwasten om de twee weken schoon te maken. Je gebruikt ze wel regelmatig, maar wel voor een kleiner gedeelte van je gezicht. Andere make-upkwasten maak je één keer per maand schoon, omdat je die bijna niet gebruikt. Laat het kwastje van je make-upkwast onderdompelen in lauw water. Zorg ervoor dat je de kwast in de verticale richting naar het stromende water richt. Probeer hierbij het metalen gedeelte van de kwast te vermijden, dit zorgt er namelijk voor dat de lijm loslaat en dan haren uit je kwast vallen.

2. Zeep is onmisbaar
Als alle zichtbare make-up uit je kwast is verdwenen is het tijd voor de volgende stap, reinigen met zeep. Pak een klein bakje  met lauw water rn voeg er één theelepel zeep of shampoo aan toe en roer het goed door. Vervolgens pak je je make-upkwasten en stop je ze één voor één (het gedeelte met de haartjes) in het bakje. Pak de kwast aan het uiteinde vast en begin voorzichtig rond te draaien. Het water in het bakje verkleurt langzaam en je kwasten beginnen er een stuk schoner uit te zien. Als je de kwasten er schoon uit vindt zien, haal je de kwasten uit het bakje en doe je ze nogmaals onder de kraan met een lauwe straal water. Wrijf tussen de haren van de kwast om alle zeepresten te verwijderen. De kwast is pas helemaal schoon als het water wat van de kwast afloopt helemaal helder is.

3. De beste manier voor het drogen
Je moet je make-upkwasten niet kletsnat laten drogen, gebruik hiervoor een zachte handdoek. Dep de kwast rustig van meerdere kanten droog. Wring de haren van de kwast eventueel voorzichtig uit. Als de kwast zo goed als droog is, is het tijd om de make-upkwasten weer in shape te krijgen. Na het drogen met de handdoek staan de haren van je kwast namelijk uit elkaar. Dit doe je ook met je vingers. Streel je vingers met de richting van de haren mee. Als tevreden bent met de vorm is het tijd om ze verder te laten drogen. Leg de make-upkwast niet terug op de handdoek, dit veroorzaakt namelijk schimmel en dat wil je niet op je (dure) kwasten. Leg de kwasten in plaats daarvan plat op het aanrecht waarbij de haren van de kwast over de rand hangen. Gaan de haren pluizen? Dit voorkom je door met een klein borsteltje de haren in dezelfde richting te borstelen.

Het goed schoonhouden van je make-upkwasten is misschien iets wat je aan de je wekelijkse taken moet toevoegen, maar later heb je hier heel veel aan. Wie is er nou niet blij met een set schone make-upkwasten? We like!

Bron: Glamourmagazine.com, Wikihow.com, Allure.com, Thelist.com | Beeld: iStock