Beauty

Met deze budget make-up hacks verander jij je dagelijkse make-uplook voor eens en altijd

Op een doordeweekse schooldag moet je natuurlijk véél te vroeg je bed uit en dan heb je meestal geen tijd meer om een uitgebreide make-up look op je gezicht te toveren. Je laat het bij een laagje mascara en een poedertje of gaat zelfs met een blotebillengezicht de deur uit. Dat is natuurlijk helemaal prima, maar toch zijn er een aantal simpele tips die je dagelijkse look nét iets meer laat shinen. 

#1 Gebruik een lipgloss 
We snappen dat je niet met een heftige lippenstift in de schoolbanken wil zitten. Je doet daarom niks op je lippen, omdat je er niet too much uit wil zien. Ho, daar gaat het fout. Wat dacht je van lipgloss? Dat ene glossy tintje op je lippen kan juist de finishing touch zijn voor jouw dagelijks make-up look. Neem een kleurtje die net wat anders is dan je eigen lipkleur en je steelt meteen de show. 


 

#2 Bruin voor een milde smokey eye
Net als rode lippen vallen smokey eyes ook onder de wat ‘heftige make-up’. Ideaal voor feestjes, maar als je dit niet zo goed naar school durft te dragen, dan is er een simpele oplossing. Gebruik eens bruine oogschaduw in plaats van zwart, voor toch dat smokey eye-effect. Het is lekker licht en geeft je gelijk een frisse blik. Dat zorgt voor alle aandacht op je ogen (en niet op dat ene puistje).

etos bruine oogschaduw
Be Creative Oogschaduw 

#3 All nude
Vandaag ga je voor nude. Geen poespas, maar gewoon een klein laagje foundation, een nude oogschaduw en, je raadt het al, een nude lippenstift. Met deze look laat je oneffenheden verdwijnen en zorg je voor een tip top verzorgde look. Geen felle kleuren, maar all nude

#4 Lipliner
Als je fan bent van lippenstift, is het zeker een idee om ook eens lipliner aan te brengen. Een lijntje om je lippen in combinatie met lippenstift geeft je lippen ene boost en je lipstick blijft ook nog eens langer zitten. Winning! Zo hoef je de rest van de dag niet meer om te kijken naar je lippen, zelfs niet na de lunch ;-). Dat is ideaal natuurlijk. Als je je lippen helemaal wil laten shinen, dan kun je een beetje lipgloss aanbrengen in het midden van je bovenlip en alle aandacht gaan naar je lippen. Oh la la!

#5 Huidskleurige highlighter onder je ogen
Als je een korte nacht hebt gehad, smeer je meestal concealer onder je ogen om wallen weg te werken en hoop je dat niemand het ziet. Wil je zeker weten dat niemand het doorheeft? Kies dan voor een highlighter in de kleur van jouw huid en breng hier een klein lijntje van aan nét onder je ogen, vergeet je ooghoek niet mee te nemen voor deze stralende look. Niemand die jouw wallen nog ziet. 

#6 Nagellak 
Nagellak, het blijft een kunst om dit perfect om je nagels te krijgen. Maar als je het eenmaal onder de knie hebt, staat het fantastisch. Het maakt je look af en het ziet er verzorgd uit. Wist je dat er een trucje bestaat waardoor je nagels langer lijken? Probeer alleen het middelste gedeelte van je nagels te lakken en de zijkanten niet mee te pakken. Wow, wat een verschil! Let maar op, jij kunt straks (ook) niet meer zonder deze truc ;-).

#7 Lipgloss als oogschaduw
Ja, je leest het goed. Gebruik lipgloss als oogschaduw. Misschien trek je nu even een vies gezicht, maar dat is nergens voor nodig. Om er fris uit te zien, is een beetje lipgloss op je oogleden aanbrengen de perfecte oplossing. Altijd handig als je op stap bent geweest en de volgende ochtend weer vroeg in de les moet zitten. Vanaf nu zit er dus altijd een lipstick in je tas (of schooletui).

Beeld: iStock