Fashion

Deze momenten herken je als je een lakleren broek draagt

De lakleren broek: je vindt hem geweldig of echt verschrikkelijk. Tijdens het dragen van deze broek zijn er momenten dat je wenst dat je iets anders had aangetrokken die dag. Deze zeven momenten zijn het meest herkenbaar… Herken jij ze?

1. Het aantrekken van deze broek is verschrikkelijk
Het moment is aangebroken, je pakketje is binnengekomen en daar is ein-de-lijk: je lakleren broek. Uit pure enthousiasme gooi je de verpakking van het pakket aan de kant en doe je een poging om jezelf in het ding te hijsen. Helaas gaat dit niet zo soepel als je had verwacht, na een derde hijspoging is het eindelijk gelukt om de broek aan te krijgen. Dit heeft je wel bijna de halve ochtend gekost, wat een work out…

2. Help, ik krijg geen lucht
Je hebt je lakleren broek nog geen twee minuten aan en je hebt er nu al spijt van. Je hebt nog nóóit in zo’n strakke broek rondgelopen. Zitten in deze broek is al helemaal geen pretje. Nadat je al krakend hebt plaatsgenomen op je stoel, spat de knoop bijna open en voelt het alsof je benen worden afgekneld. Oh oh, misschien is een maatje groter bestellen dan je eigen maat niet zo’n slecht idee.

3. Herrie maken doet -ie wel
Je outfit is compleet en het is tijd om naar school te gaan. Al lopend, of beter gezegd krakend, ga je naar school. Omdat de lakleren broek van plastic is gemaakt klinkt het niet als muziek in de oren als je benen langs elkaar bewegen, want dan schuurt het materiaal enorm. Dit valt te vergelijken met twee plastic zakken die langs elkaar wrijven. Gelukkig hebben we hier bij Girlscene dé oplossing voor je, namelijk baby- of huidolie. Ja ja, je hoort het goed! Met een (héél klein) drupje olie op de plek waar het materiaal tegen elkaar komt voorkom je nare geluiden. Yay, alweer een fashion probleem opgelost.

4. Je hebt opeens een tweede huid
Zo’n strakke maar dunne broek voelt in het begin erg raar aan, been there, done that. Je zou het bijna kunnen vergelijken met een soort tweede huid, waar je helaas alles doorheen ziet. Het is zeker even wennen, maar na een tijdje zakt dat gevoel weer weg.

5. Comfortzone? Welke comfortzone?
Dit fashion itemdraag je niet elke dag. Het is niet comfortabel, kraakt ontzettend, is erg warm als je het aan hebt en geeft een ontzettende glim als de zon erop schijnt. Je bent op straat zeker niet te missen. Normaal draag je een jeans of een leuk jurkje, maar een keer een wat opvallendere outfit aanhebben is toch ook leuk? Sterker nog, je ziet er juist geweldig uit in je lakleren broek en al je vormen komen er perfect in uit. Yes girl, you flaunt it!  Ben je toch benieuwd naar meer lakleren items? In dit artikel hebben we de mooiste lakleren items voor je op een rij gezet.

6. Een plaspauze
Een plaspauze in een lakleren broek gaat langer duren dan de normale vijf minuten die je op de wc spendeert. Zoals je vanochtend al hebt gemerkt is het aan- en uittrekken van deze broek echt een klus. De broek uittrekken gaat nog redelijk makkelijk, maar om hem weer aan te krijgen is vergelijkbaar met een echte work out.

7. Vrijheid
En… adem uit! Halleluja, na een dag rond paraderen in in deze modieuze, maar niet al te comfortabele broek is het tijd om deze in te ruilen voor een lekkere wijde joggingbroek inclusief dikke sweater. Maar hé, alles voor fashion.