Lifestyle

Met deze 3 tips kan je de gekste creaties maken in Sims 4 Honden en Katten

Dit is een van de meest gewilde uitbreidingen voor De Sims 4: Huisdieren. Ruim drie jaar na de release maken de trouwe viervoeters eindelijk hun intrede in de vorm van het uitbreidingspakket: De Sims 4 honden en katten. Hier zitten ook features zoals het runnen van een dierenkliniek. Het zal niemand verbazen dat honden en katten de belangrijkste nieuwste kenmerken zijn uit De Sims 4. Deze huisdieren haal je in het dierenasiel en natuurlijk is het mogelijk ze zelf te creëren. Natuurlijk is optie twee het leukste, hier hebben we dan ook de gekste opties voor je die je kan gebruiken tijdens het creëren van je huisdier!

1. Zóóó veel rassen
De dieren in De Sims 4 worden steeds realistischer, zelfs zo realistisch dat bijna elk ras valt na te maken. Van Mopshond tot Duitse dog, alles is mogelijk. Liever een vuilnisbakkenras? Geen probleem, met één klik op de knop heb je bijvoorbeeld zo een kruising van een Corgi en een Labrador oftewel een ‘Corgidor’. Dit geldt natuurlijk ook voor de katten. Heb je liever een kortharige Burmees of naaktkat? Alles is mogelijk in De Sims 4.

2. Wilde dieren en toffe outfits
Nu je het ras van je huisdier hebt uitgekozen ga je die gaan vormgeven. Enorme poppenogen, gigantische oren, lekker dik en pluizig of toch slank en gespierd. Voor de besluiteloze spelers is er ook nog de standaardoptie. Je hebt de optie om je huisdier in verschillende poses neerzetten en vanuit alle hoeken bekijken, zodat jij de mooiste of juist de gekste huisdieren kan creëren.
Geen enkel huisdier is te gek in De Sims 4, maar in dit geval zou je ‘huis’ ook kunnen weglaten. Ze geven je namelijk ook de optie om je huisdier te transformeren in een wild dier. Je trouwe hond transformeren in een wolf en je schattige huiskat in een gevaarlijke tijger.

Als je klaar bent met het vormgeven komt één van de leukste onderdelen, het verven en aankleden! Het verven van je huisdier werkt eigenlijk hetzelfde als tekenen. Als je niet zo getalenteerd bent zoals Picasso is er altijd nog de optie om een standaard tekening te kiezen, zoals stippen, sterren ,er zijn zelfs littekens en wonden beschikbaar. Is het verven niks voor jou? Niet getreurd, trek je trouwe viervoeter een leuk pakje aan. De Sims 4 geeft je de optie om je kat om te toveren in een mini-draakje, een eenhoorn en zelfs in superman. Om het simpel te houden hebben ze ook gevarieerde keuzes in halsbanden.

3. De meest unieke karakters
Elk huisdier heeft een uniek karakter die je uiteraard zelf gaat samenstellen. Doormiddel van dit karakter komt je huisdier tot leven. In de nieuwe update heb je namelijk niet meer de keus om je huisdier te besturen, in plaats daarvan moet je ze commando’s geven. Als de huisdieren iets van je nodig hebben geven ze dit aan doormiddel van communiceren. Ze gaan je Sims net zo lang voor de voeten lopen totdat er naar ze geluisterd wordt. In andere gevallen, zoals met de hond, brengt hij zijn lege voederbak naar zijn baas als hij honger heeft. De verwaande katten lossen dit anders op. Als het gaat om een vieze kattenbak komen ze bij je klagen, en weigeren om een vieze kattenbak te gebruiken. Wist je ook dat je een dierenkliniek kan openen voor je huisdieren? Lees hier hoe je dat doet.

Huisdieren in De Sims kunnen dus net zo leuk zijn als je echte huisdieren. Ze zijn net zo brutaal, spraakzaam, speels en lijken er ook nog precies op. Heb je nu ook zo’n zin om uren achter je computer te zitten en met je Sims 4 huisdieren te spelen? 

De Sims 4 Honden & Katten verkrijgbaar voor PC en Mac in Nederland en België. De adviesprijs is €19,99. Scoor de game hier. 

Bron: Simsnieuws, Pinguintech, EA.com, Simsexpressie, Sims4.com | Beeld: EA