Beauty

Deze 5 vitamines zijn goed voor je huid, nagels en haar

Brrr, het begint weer echt koud te worden buiten en dat is niet zo’n pretje. Zeker niet voor je huid, haar en nagels. Heb je ook sneller last van haaruitval of breken je nagels in no-time af als ze eindelijk wat langer zijn? Check hieronder dan snel welke vitamines goed zijn om in te nemen en say hello tegen je prachtige glanzende lokken, sterke nagels en fleeky huid. 

Er zijn heel veel verschillende manieren om ervoor te zorgen dat je een healthy huid, gezonde lokken en nagels krijgt. Het is vooral belangrijk om bepaalde vitamines binnen te krijgen. Benieuwd welke vitamines je binnen moet krijgen voor bepaalde dingen?

1. Haaruitval
Heb je snel last van haaruitval? Of ziet je haar er heel erg futloos uit? Dan kan het goed zijn voor je lokken om Biotine in te nemen. Dit is een wateroplosbare vitamine en is niet alleen goed tegen haaruitval, maar ook goed voor je huid en nagels. Score! Biotine zit trouwens ook in bijvoorbeeld sojoproducten, noten, eieren en melk. 

2. Sterkere nagels
Zijn je nagels niet meer zo sterk en heb je in no-time weer een scheur in je prachtige lange nagel..? Dan is het goed om meer Vitamine C te slikken. Je hoeft hiervoor dus niet perse vitaminepillen te slikken, want Vitamine C zit ook in heel veel groente en fruit. Ook is het goed om extra ijzer in te nemen, want een tekort aan ijzer kan voor broze nagels zorgen. Enne, laat je nagels ook eens met rust en doe een keer geen nagellak op. 

3. Droge huid
In de winterperiode is de kans groot dat je huid heel erg droog wordt. Ugh! Herkenbaar? Vitamine A to the rescue. Deze vitaminen zorgen er niet alleen voor dat je huid en haar niet meer zo droog zijn, maar is ook goed voor je immuunsysteem, je hart en zorgt voor een beter zicht. Probeer bijvoorbeeld eens meer zuivel, eieren en wortelen te nemen, want in deze producten zitten ook veel vitamine A. 

4. Glowy skin
Je hebt natuurlijk prachtige highlighters die ervoor zorgen dat je een glowy skin hebt, maar het is natuurlijk nog fijner als je van jezelf een prachtige, stralende huid hebt. Maar hoe?! Zink kan ervoor zorgen dat je huid gezonder en dus stralender wordt. Een tekort kan namelijk zorgen voor een hele droge of vette huid, je kan eczeem krijgen of meer last van acne. Je kan hiervoor pillen gaan slikken, maar je kan ook op je voeding letten. Zink zit namelijk onder andere in eieren, zaden, schelpdieren, peulvruchten en amandelen. 

5. Langere lokken
Droom je al heel erg lang van hele mooie, lange lokken à la Rapunzel? Neem dan producten waar veel vitamine E in zit, want hierdoor zal je haar sneller groeien. YAS! In een avocado zit bijvoorbeeld heel veel vitamine E, maar het zit ook in brood, noten, groente en fruit. 

Bron: Womanshealthmag.com, Gezondheidsnet.nl | Beeld: Unsplash