Food

DIY: de lekkerste waterijsjes maak je vanaf nu zelf

We genieten van de laatste zonnestralen deze zomer en hoe doe je dat? Precies, met een waterijsje in je hand. Een beetje verkoeling tijdens warme dagen is nooit verkeerd natuurlijk. Waterijsjes zijn er in alle kleuren van de regenboog en ze zijn allemaal om van te smullen. We kennen het trucje om ranja in een vormpje in de vriezer te leggen. Een paar uur later haal je dit eruit en voilà: daar is je waterijs. Hartstikke lekker, maar wij weten hoe je vanaf nu je ijsje nóg lekkerder maakt. 

waterijs aardbei1. Waterijs met aardbeien
Aardbeien gaan er altijd wel in en al helemaal in de vorm van een ijsje. Met dit recept maak jij makkelijk zelf aardbeienijsjes. 

Ingrediënten (voor acht stuks):
– 250 gram aardbeien
– 150 milliliter water
– 5 eetlepels poedersuiker
– 1 eetlepel citroensap

Wat heb je nog meer nodig?
Een blender of staafmixer, waterijsvormpjes en een vriezer

Bereiding
Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Pureer alle ingrediënten in een blender of met de staafmixer fijn. Schenk ze in ijslollievormpjes en zet ze minimaal vijf uur in de vriezer. Even geduld hebben, maar dan kun je er volop van genieten. 
 

limoen waterijs
2. Limoen waterijs
Niets is zo verfrissend als limoen. Wat dacht je van limoenijsjes? 

Ingrediënten (voor acht stuks)
– 1 Citroen
– 500 milliliter water
– Suiker, na smaak

Wat heb je nog meer nodig?
Een vriezer, blender en vormpjes om de ijsjes in te maken. 

Bereiding
Pers de citroen. Doe het water bij de citroensap en voeg suiker na smaak toe. Giet dat in de ijsvormpjes en na drie uur heb je frisse waterijsjes.

yoghurt aardbei ijsje3. Ijsje met Griekse yoghurt, aardbei en honing 
Oké vooruit, dit ijsje is niet op basis van water, maar dat maakt het niet minder lekker. Wat dacht je van Griekse yoghurt met aardbeien en honing? Precies, kom maar door. 

Ingrediënten (voor zes ijsjes):
– 320 gram Griekse yoghurt
– 150 gram aardbeien
– 40 gram honing

Wat heb je nog meer nodig?
Een kom om alles te mengen, ijsvormpjes en een vriezer.

Bereiding
Snijd de aarbeien in stukjes en roer de honing door de yoghurt. Meng vervolgens de aardbeien door de yoghurt. Vul de vormpjes met het mengsel en stop deze in de vriezer. Haal ze er na minimaal drie uur uit en je kunt genieten voor het leven. 

watermoeloen ijs4. Waterijs met watermeloen en munt
De combinatie van watermeloen met munt klinkt waarschijnlijk al als muziek in je oren, maar wat als dit ook nog verwerkt is in een ijsje? Yummy, jij kunt niet wachten. Lees snel verder hoe je dit voor elkaar krijgt. 

Ingrediënten (voor vier ijsjes)
– 500 gram watermeloen in stukjes
– Sap van een halve limoen
– 6 tot 8 muntblaadjes

Wat heb je nog meer nodig?
Een blender, vriezer en ijsvormpjes

Bereiding
Het is heel simpel: stop alle ingrediënten in een blender en verdeel het mengsel over de ijsvormpjes. Leg het drie uur in de vriezer en klaar is kees. Lees in dit artikel hoe je op andere manieren kunt genieten van watermeloen. 

mango waterijs5. Waterijsjes met mango en kokos
Tegen mango en kokos zeg je nooit ‘nee’. Hoe verfrissend is het om dit te eten in de vorm van een ijsje als het warm is? Jup, dat is heerlijk, dus lees snel hoe je dit maakt. 

Ingrediënten (voor acht ijsjes)
– 1 mango
– 80 milliliter kokosmelk
– 25 gram suiker
– 25 milliliter water

Wat heb je nog meer nodig?
Een kom om alles te mengen, een pannetje die op het fornuis kan, een blender, vriezer en ijsvormpjes

Bereiding
Maak een mengsel van de suiker en het water door dit te verwarmen in een pannetje. Doe dit, totdat de suiker is opgelost. Schil de mango en snijd deze in stukken. Stop de mango en kokosmelk in een blender en mix het. Schenk de inhoud van het pannetje bij de rest van het mengsel en roer het goed door. Verdeel dit over de ijsvormpjes en stop ze in de vriezer. Wacht drie uur en dan is het tijd om te smullen. 

waterijs kiwi aardbei6. Waterijsjes met kiwi en aardbei
Als je geen genoeg kunt krijgen van aardbei, is het een gouden tip om dit te combineren met kiwi. Dit wil je zeker niet missen, dus ga ermee aan de slag. 

Ingrediënten (voor vier ijsjes)
– 1 kiwi
– 200 gram aardbeien

Wat heb je nog meer nodig?
Een blender, vriezer en ijsvormpjes

Bereiding
Pureer in de blender eerst de kiwi tot pulp en doe dit als eerste laag in de vormpjes. Pureer vervolgens de aardbeien en doe deze pulp als tweede laag in de vormpjes. Stop het in de vriezer en je kunt over een paar uur genieten van het resultaat. 
 

fruity waterijs
7. Fruitig waterijs
Het is ook een aanrader om veel verschillend fruit te mixen en hier een ijsje van te maken. Voor het geval je niet kunt kiezen, is dit de ideale oplossing ;-). 

Ingrediënten (voor vier ijsjes)
– 100 gram vers zomerfruit
– Sap van 4 sinaasappels

Wat heb je nog meer nodig?
Een sinaasappelpers, vriezer en ijsvormpjes.

Bereiding
Vul de vormpjes met zomerfruit. Pers de sinaasappelen en verdeel dit sap over de ijsvormpjes. Stop het in de vriezer en laat het drie uur stijven. Van dit ijsje krijg je pas echt een zomersgevoel. 

Wist je dat er avocado ijs bestaat? Lees in dit artikel waar je het koopt. 

Beeld: iStock | Bron: leukerecepten.nl, eten-en-drinken.info, brendakookt.nl, ekkertafelen.nl