Lifestyle

Met deze 9 tips word jij een pro in online daten

Je bent al een flinke tijd single en je liefdesleven kan wel een boost gebruiken. Je bent toe aan een nieuwe vlam! Helaas ben je een beetje uitgekeken op de mannen in je omgeving en ben je toe aan nieuw vlees in de kuip. En waar kun je dat anno 2018 nou beter vinden dan op het internet? Wij geven je tips om online te daten als een pro.

1. Kies voor een app of website waar jij je prettig bij voelt
Misschien gebruiken je vriendinnen allemaal ‘die ene dating-app’ waar ál die hotties op staan, maar waren dit absoluut niet jouw type mannen. Er zijn tegenwoordig genoeg dating-apps te vinden, dus kies er eentje waar je je prettig bij voelt.

2. Plaats meerdere foto’s van jezelf
Upload altijd meerdere foto’s van jezelf. Hoewel je misschien een favoriete foto hebt van jezelf is het altijd beter om er meerdere te plaatsen. We houden tenslotte graag van keuze, niet ;-)? Andersom zien we ook graag meerdere foto’s en niet alleen dat vakantiekiekje met die zonnebril op.

3. Maak het niet mooier dan het is
Op Instagram maken we ons leven af en toe stiekem nét even iets mooier. Denk aan een filtertje hier, airbrush-effect daar of je tanden even nét een tikkie witter maken. Dit mag best, maar sla hier niet in door. Hij moet je natuurlijk nog wel kunnen herkennen tijdens jullie eerste date…

4. Wees selectief
Val je op blond? Like dan niet gelijk iedere jongen met blond haar. Je mag best een beetje kieskeurig zijn. Maar daar zit ook een keerzijde aan, wees niet té kieskeurig, want jullie weten het: niemand is perfect.

online daten internet

5. Blijf bij jezelf
Heb je een match? Yay! Nu hopen dat jullie een klik hebben… Het is belangrijk om bij jezelf te blijven. Houdt hij van mountainbiken? Dat betekent niet dat jij ook opeens een fietsfanaat moet worden. Jullie delen vast andere interesses. Zo niet? Dan is het vast geen match made in heaven.

6. Neem initiatief
Heb jij je prins op het witte paard gevonden, denk je? Spannend! Helaas laat een berichtje van de prins himself op zich wachten. Maar waarom wachten als je zelf ook een berichtje kunt sturen? Go for it girl! Hij vindt het vast alleen maar leuk als jij initiatief toont. En anders? Dan is ‘ie jou mooi niet waard ;-).

7. Wees origineel
Start een gesprek niet met een standaard openingszin. ‘Ken ik jou niet ergens van?’ Booooring. Nee, zeg eens iets leuks over zijn foto of maak een grapje over iets in zijn beschrijving. Wedden dat het werkt?

8. Heb geduld
Verwacht niet binnen twee seconden een berichtje terug van je ‘onbekende crush’. Geduld is een schone zaak. Het betekent niet dat ‘ie niet geïnteresseerd is als hij niet binnen een paar uur reageert op jouw (super originele) berichtje. Wacht gewoon even rustig af, leg je telefoon aan de kant en ga even iets anders doen. Wanneer je de app maar blijft refreshen lijkt het eindeloos te duren. Psssst: probeer ook niet binnen één seconde terug te reageren, een beetje spanning mag best.

9. Geniet van je vrijgezelle periode
Heb je niet gelijk beet? No worries! Er zwemmen genoeg vissen in de zee. Echt waar! Geef het wat tijd. Niet iedereen heeft binnen een week een date gepland. Daarnaast is het belangrijk om nog even te genieten van je vrijgezelle leven, want voor je het weet staat de ware voor je neus.

Must reads 👀