Beauty

Lifehack: Dit is hoe je conditioner eigenlijk écht moet gebruiken

Ons haar heeft afgelopen zomer heel wat te verduren gehad. Zon, zeewater en veel chloor uit het zwembad. Hoog tijd om je haar eens goed te verzorgen dus. Een voedende conditioner doet wonderen! Maar… Je wilt natuurlijk niet dat je haar er zwaar en futloos door wordt. Daarom hier dé tip hoe jij je conditioner het beste kunt gebruiken.

Conditioner gebruiken
Het liefst smeer je na elke wasbeurt een flinke dot conditioner of een lekker haarmasker in je haar. Hiervan word je haar zijdezacht en dit kunnen die pluizige lokken van jou wel gebruiken. Helaas zitten er ook nadelen aan al die wondermiddelen voor onze haren. Het wordt er zo slap en futloos van! Er is niks meer over van jouw luchtige coupe en krullen maken is geen optie, want je haar is zwaarder dan ooit.

De oplossing
Gelukkig hebben wij de oplossing voor jou! Hiermee kun je én conditioner gebruiken om je haar te voeden, maar wordt het niet slap en zwaar… Ben jij benieuwd hoe? Draai dan je ‘haarwasroutine’ eens om. Ja precies, gewoon achterstevoren. Breng eerst conditioner aan en was vervolgens je haar met shampoo. Hiermee spoel je alle restjes conditioner uit je haar en dat is nou precies hetgeen dat zorgt voor die slappe lokken. Super simpel trucje dus en je merkt gelijk verschil!

‘The Reverse Wash System’
De methode waarmee je eerst je haar voedt met conditioner en vervolgens pas wast met shampoo wordt ook wel ‘The Reverse Wash System’ genoemd. Wanneer je je haar na de conditioner wast met shampoo zorgt het niet alleen voor het wegspoelen van de restjes conditioner, maar is het ook nog eens beter voor de conditie van je haar. De conditioner maakt een soort beschermlaagje om je haar aan en beschadigt het hierdoor minder tijdens het wassen met de shampoo. Nog een laatste fijne bonus: je haar wordt ook nog eens een stuk schoner van deze manier van haren wassen. De conditioner gebruik je eigenlijk als een soort ‘gladde’ primer, waardoor de shampoo perfect verdeelt over jouw hele haar. Absoluut het proberen waard dus!

Beeld: Unsplash