Fashion

Zo tover jij je zomerkleding om naar herfstkleding

Omdat de afgelopen tijd de temperaturen oplopen tot soms boven de 30(!) graden, denk je misschien nog lang niet aan de herfst. Toch kijken we al stiekem naar de nieuwste trends voor de herfst die langzaam tevoorschijn komen in de etalages. Tijd om je kast op te ruimen en je garderobe alvast herfstproof te maken.

Nu genieten we nog volop van de heerlijke temperaturen, maar voor je het weet staat de verwarming weer op standje vijf. Een goede voorbereiding is het halve werk, dus zorg ervoor dat je gelijk je herfstlook kan showen! 

Van zomeroutfit naar herfstoutfit
Bekijk je zomergarderobe eens goed en bedenk wat je graag nog zou willen dragen in de herfst. Dit geldt ook voor de herfst items van vorig jaar. Maak ruimte in je kast door je zomerkleding naar achteren te verplaatsen en kleding die je niet meer draagt of die versleten zijn uit je kast te halen. Maar niet alles! Wist jij dat je ook met dat leuke zomerjurkje een herfstlook kan maken? Trek er een panty onder aan en klaar is kees! Varieer met leuke patronen om je outfit een boost te geven. 

Zomer-items
Een culotte alleen voor in de zomer? Hell no! Trek een paar mooie laarzen aan en je hebt een perfecte herfstlook. Dit geldt voor bijna alle zomer outfits. Trek dichte schoenen aan in plaats van slippers of sandalen.Ook onder je zomerjurk of op je midi rok draag je een trui als herfstlook. Wedden dat jij het heerlijk warm hebt in je zomer/herfst outfit?

Laagjes
De herfst is het perfecte seizoen om te combineren met laagjes. Door slechts één of twee items te veranderen heb je een compleet nieuwe look! Gebruik verschillende stoffen, prints en structuren als jij dat leuk vindt. Trek een trui onder je zomerse trenchcoat aan en je bent weer helemaal herfstproof. Als je het dan weer te warm hebt, trek je gewoon een laagje uit. 

herfstkleding herfst trendsStoffen voor de herfst
Verschillende materialen zorgen ervoor dat je outfit niet te saai wordt. Zwart op zwart is super mooi als je een leren legging met een wollen trui combineert bijvoorbeeld! Herfst trends om alvast naar uit te kijken zijn onder andere het ruitje! In de zomer was de ruit al veel te zien. We nemen hem gewoon mee. Niet alleen de ruitprint komt terug, ook de panterprint kan je gewoon dragen in de herfst. Daarnaast is leer altijd goed. Een mooie bikerjack, leren broek of rok, en jouw outfit is helemaal hot. 

Combineren
Maak voor jezelf een lijstje met items die ontbreken in je kast en die jij super graag wil dragen. Hou je eigen smaak in je hoofd en ga lekker een middagje shoppen. Je hebt maar een paar items nodig om een outfit compleet te veranderen. Experimenteer met een aantal outfits en maak een aantal combinaties. Handige tip: maak foto’s van je look. Als je even geen inspiratie hebt, zijn er altijd nog foto’s van je fashionable outfits.

Bron: Esquire.com, Glamour.com, popsugar.com | Beeld: iStock