News

Ai… Dit is dus waarom je ziek wordt van de airco

De airco is je best friend in de zomer en zeker met deze hoge temperaturen, want anders is het gewoon niet te doen in een veel te warme ruimte. Hoe kouder, hoe beter! Alleen één nadeel aan dit hele fijne ding: je wordt er zo snel ziek van en ziek worden wil je ook echt niet in de zomervakantie, toch? Maar hoe komt het nou dat je door de airco zo snotverkouden wordt? Lees snel verder om erachter te komen. 

Zet jij je airco ook het liefst zo koud mogelijk tijdens deze hittegolf? Wij snappen je helemaal! Alleen wel grote kans dat jij er snotverkouden bijloopt deze zomer en dat komt waarschijnlijk allemaal door die airco…

airco wind meisje

Ben je ziek geworden door je airco? Dan is hij waarschijnlijk niet goed gereinigd, waardoor er allemaal bacteriën en schimmels met de koude lucht jouw kamer binnenkomen. Ieh! Het is dus belangrijk om de filter van je airco regelmatig schoon te maken. Maar het kan ook zijn dat hij niet goed staat ingesteld, waardoor de lucht droog wordt. De luchtvochtigheidsgraad moet tussen de 45 en 60% liggen. Staat het verkeerd, dan kunnen je slijmvliezen geïrriteerd raken en worden je ogen droog. Irritant! 

Ben je toch ziek geworden en slaap je daardoor slecht? No worries, want dankzij deze tips slaap je hopelijk een stuk beter!

Bron: Zita.be | Beeld: Unsplash

Must reads 👀