Lifestyle

Nieuwe stagiaire: Dawy

Hey lieve lezeressen van Girlscene, ik zal mezelf even voorstellen: Mijn naam is Dawy en ik ben zeventien jaar. De komende zes maanden loop ik stage bij de gezelligste redactie namelijk bij Girlscene. Zelf volg ik Girlscene al heel lang en daarom ben ik super blij dat ik 6 maanden met het Girlscene team mee mag kijken, artikelen mag schrijven en vooral heel veel leren.

Ik volg de opleiding Mediaredactie in Amersfoort Schothorst en zit nu in mijn tweede jaar. Veel mensen vragen zich af wat Mediaredactie nou eigenlijk inhoudt en dat leg ik graag even kort uit. Mediaredactie bestaat voornamelijk uit het schrijven van artikelen, fotografie en video, vormgeving en marketing. Toen ik vanuit deze opleiding mijn eerste stage moest zoeken wist ik meteen waar ik dat het liefste zou willen doen, Girlscene natuurlijk! En nu is het eindelijk zo ver; ik zit aan de Girlscene tafel mijn eerst eigen artikel te schrijven.

Maar wie is het meisje achter dit artikel eigenlijk? Zoals ik eerder vertelde ben ik 17 jaar en leef ik voor alles wat met beauty, lifestyle en fashion te maken heeft. Na schooltijd werk ik in een Thais afhaalrestaurant. Hier doe ik van alles, van groente snijden tot aan het koken van gerechten, telefonische bestellingen opnemen en veel interactie met klanten die gerechten komen afhalen bij ons. En last but not least, zelf ook genieten van de overheerlijke Thaise gerechten.

Ik woon in een rustig dorpje genaamd Soest waar niet zoveel te beleven valt. Om dan ineens bij zo’n groot bedrijf midden in Amsterdam te mogen werken is voor mij een hele ervaring welke behoorlijk spannend is. Voor het eerst in een overvolle tram waar ik me ogen uit gekeken heb naar alle kleurrijke mensen die ook aan het forensen waren. Normaal kwam ik ook niet verder dan de Kalverstraat zoals zo veel mensen. Ook ben ik er vanochtend achter gekomen dat een van mijn favoriete winkels heel dichtbij het kantoor van EEN Media zit en geloof me, ik begin Amsterdam steeds leuker te vinden!

Ik ben heel erg blij dat ik bij Girlscene stage mag lopen en ben erg benieuwd wat de komende tijd me gaat brengen. Tot snel!

Liefs,

Dawy