Lifestyle

Girls Issues: ‘Ik wil hem beter leren kennen, maar ik weet niet hoe’

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene-lezeres die een jongen op school wel ziet zitten, maar niet weet hoe ze contact krijgt.

Hey Girlscene,

Ik zit met een probleem en weet niet zo goed wat ik moet doen. Er zit een jongen bij mij op school die mij volgens mij leuk vindt. Ik zeg ‘volgens mij’, omdat ik het niet zeker weet. Ik weet daarom ook niet zo goed hoe ik me moet gedragen.

Ik heb het idee dat hij telkens om me heen is. Als hij me ziet komt hij vaak bij me in de buurt zitten; in de kantine, als ik buiten ben, overal. Hij komt dan meestal met zijn vrienden en ik heb hem ook een aantal keer naar me zien kijken. Soms kijken ze allemaal naar me en ik voel me dan best wel ongemakkelijk. Vaak omdat ik dan alleen zit. Ik heb dit al een paar weken in de gaten en ik denk dat het wel al langer zo is.

Eigenlijk heb ik diep van binnen het gevoel dat hij me echt leuk vindt en ik vind hem stiekem ook best leuk. Ik zou hem wel willen leren kennen, maar omdat hij niet naar me toe komt weet ik niet zo goed wat ik moet doen. Het is bijna vakantie en dan zullen we elkaar even niet meer zien, maar volgend jaar zijn we er allebei gewoon weer en ik wil niet een jaar lang hetzelfde meemaken zonder dat er iets van komt.

Wat kan ik het beste doen? Moet ik zelf iets ondernemen of moet ik hem een signaal afgeven zodat hij naar me toe komt?

Veel liefs,
B.Hi girl,

Wat een lastige situatie. Het zou super leuk zijn om hem beter te leren kennen, aangezien jij hem ook wel ziet zitten. Je zou na de zomervakantie zelf iets kunnen ondernemen. Dit hoeft niet mega opvallend te zijn, maar je zou bijvoorbeeld kunnen beginnen met contact zoeken. Spreek hem aan als hij een keer alleen door de gang loopt en begin een gesprek over waar hij les heeft of tot hoelaat hij les heeft. De volgende keer als je hem ziet kan je hem dan makkelijk gedag zeggen.

Als je veel lef hebt zou je ook een vriendin kunnen vragen om mee te lopen naar hem en zijn vrienden om zo een gesprek te beginnen. Oh ja, én na de zomervakantie wilt iedereen natuurlijk buiten zitten. Als er een plekje precies naast hem vrij is, is het niet heel raar als jij en je vriendinnen daar gaan zitten, toch? 😛

Heel veel succes girl!

Liefs,
Girlscene

Zit jij ook met een brandende vraag? Of heb je hulp of juist tips nodig voor een bepaalde situatie? Of weet je je echt even geen raad met je BFF? Laat Girlscene je helpen door het insturen van je ‘Girls Issue’ en laat je vraag beantwoorden. Mail dan naar info@girlscenenl.nl.

Beeld: iStock