Lifestyle

Bye Girlscene! Redacteur Emma neemt afscheid

Na honderden geschreven artikelen, tienduizenden calorieën aan chocola en een miljard lachpartijen, zit het er dan toch op. Ik, Girlscene’s Emma, verlaat het warme nest van Girlscene. Ai. Ik kan het zelf ook nog niet helemaal geloven. En toch tik ik nu mijn allerlaatste artikel voor Girlscene, inclusief een aantal hoogte- en dieptepunten. 

Einde van een tijdperk
​Toen ik mensen vertelde over mijn vertrek bij Girlscene, zei iedereen gek genoeg hetzelfde: ‘The end of an era.’ En zo voelt het ook écht. Ruim vijf jaar geleden zette ik voor het eerst voet op de redactie van Girlscene, in -jawel- mijn regenpak. Want natúúrlijk kwam het met bakken uit de hemel toen ik op de fiets sprong om naar mijn sollicitatiegesprek te gaan. De modemisser hebben Danique en Annemerel mij vergeven, want ik was aangenomen! Dolgelukkig was ik. In september 2012 begon mijn avontuur bij Girlscene écht. May I remind you: Hyves bestond toen nog, Kylie Jenner had nog geen plastisch chirurg gezien, en niemand had van Monica Geuze, laat staan vloggen gehoord. Ik plofte neer op mijn bureaustoel en ik ben blijven zitten. 


Kon de grotere afbeeldingen niet meer vinden, maar dit is dus mijn állereerste dag op de Girlscene-redactie

Work hard, play harder
Want ja, dat doe je als je de állerleukste baan van Nederland hebt en je zo lucky bent dat je mag blijven. In 5,5 jaar tijd (langer dan ik op de middelbare school en het hbo heb gezeten!) is er ontzettend veel gebeurd. We brachten een agenda, box en accessoires uit, hadden op een hoogtepunt 2,2 miljoen unieke bezoekers, sloegen zelf aan het vloggen en bouwden leuke socialmediakanalen op. En we bleven vermakelijke en originele content voor jullie maken. We hebben ontzettend hard gewerkt, maar er is ook altijd tijd om even over Temptation Island en onze huisdieren te kletsen. En daarom is werken bij Girlscene zo ontzettend leuk.

View post on Instagram
 

View post on Instagram
 

Met deze collega’s is elke dag een feestje

Bye bye, droombaan
Waarom ik mijn droombaan nu dan toch opzeg? Tja, soms is het goed om uit je comfortzone te stappen. Dat doe ik door mijn bureau bij Girlscene in te wisselen voor een bureau bij de Volkskrant. Daarnaast blijf ik tikken voor Viva, Flair en Story. Hoewel ik niet meer op de Girlscene-redactie te vinden ben, blijf ik alles op de voet volgen. Mocht je mij willen volgen dan kun je terecht op mijn Instagramaccount @emmanajade. Zou ik gezellig vinden!

View post on Instagram
 

Awkward poseren is ook part of the job

Een aantal hoogtepunten uit mijn Girlscene-tijd (voor zover dat kan, want té veel om op te noemen!):
– De honderden artikelen die ik heb geschreven! Van mijn allereerste artikel tot dit laatste artikel, en alles daar tussenin. Eerlijk waar, ik heb nog nooit een artikel met tegenzin geschreven. 
– Jullie lieve, leuke, nuttige en kritische reacties op mijn artikelen. Allemaal even waardevol!
– De toffe interviews die ik heb gedaan. Ik denk nog dagelijks terug aan mijn interview met Channing Tatum en rest van de cast van Magic Mike XXL (no explanation needed), en ik heb vanuit New York gekletst met Piper Chapman van Orange is the New Black. Om nog maar te zwijgen over Lea Michele, Chloë Grace-Moretz (die ik sprak in Parijs) en The Script.   
– Drie keer naar Disneyland Parijs, surfen in Zuid-Frankrijk met Swatch, London Fashion Week met MAC Cosmetics, roadtrippen naar Praag in een Opel, shoppen in Oostende, het Taylor Swift concert bijwonen in Berlijn, Luxemburg en Antwerpen ontdekken en citytrippen met Danique in Gent. Ik heb het allemaal mogen meemaken voor Girlscene, hoé bizar is dat. Lucky me!
– Alle toffe persevents die ik heb bijgewoond. Via Girlscene beland je op plekken waar je anders nooit zult komen. 
– De ontelbare keren dat ik de slappe lach heb gehad op de redactie. Als ik niet zoveel van eten hield dan had ik er een sixpack van gekregen. 
– Alle fantastische, inspirerende, grappige, lieve, bijzondere en leuke mensen die ik door de jaren heen heb ontmoet op de werkvloer, persreizen en persevents. Ik heb vrienden voor het leven gemaakt!
– De tienduizenden calorieën aan chocola die ik naar binnen heb gewerkt.

View post on Instagram
 

Deze gespierde hunks zaten dus tegenover mij. OMG!

Maar er waren ook dieptepunten:
– De keren dat ik mijn venster wegklikte, mijn artikel niet had opgeslagen en daardoor alles opnieuw kon tikken. HORROR!
– Toen Danique mij blij maakte met een uitbreidingspakket van De Sims en uiteindelijk bleek dat ze het uitbreidingspakket helemaal niet had. Over een dooie mus gesproken. 
– Toen ik moest vloggen tijdens een persreis in Disneyland Parijs en verticaal filmde in plaats van horizontaal. Oeps. 
– Alle awkward foto’s die er van mij op het web ronddwalen. Ik schaam me dood als ik mijn kapsel en outfits uit 2013 terugzie. En laten we het maar niet hebben over de poses…
– Mijn afscheid! Ik heb de tranen uit mijn kop gehuild, gelukkig is er geen beeldmateriaal van.
– De tienduizenden calorieën aan chocola die ik naar binnen heb gewerkt.

View post on Instagram
 

View post on Instagram
 

5,5 jaar lang een #team

Om toch nog even sentimenteel te doen…
Girlscene is meer dan een baan. Het is mijn eerste grote-mensen-baan, die vergeet je sowieso nooit. Maar het is ook de plek waar ik álles heb geleerd en gedaan, en ben gevormd als persoon. Donnie (zo noemen wij Danique altijd), bedankt voor alle kansen die je mij hebt gegeven en je vertrouwen in mij. Ik kan nauwelijks geloven dat je me niet meer dagelijks lastigvalt met je flauwe grappen en sterke verhalen.

En ik wil vooral ook JOU, de Girlscene-lezeres, bedanken. Zonder jou was dit allemaal niet mogelijk en ik ben heel blij dat je het leukste meidenplatform van Nederland volgt.

Heel veel liefs,
Emma

Must reads 👀