Lifestyle

Romantisch: de 11 beste tips voor een eerste date

Als je veel aan het daten bent of nog steeds op zoek bent naar een lover, dan moet je natuurlijk wel weten hoé je moet daten. Gelukkig hebben wij om een saaie date dat te voorkomen een aantal tips voor jullie. Volg deze 11 tips op en je eerstvolgende eerste date wordt de beste ever!

eerste date tips

1. Met wie ben je eigenlijk aan het daten?
Een klein beetje research vooraf kan toch geen kwaad… Hoe de moeder heet en waar hij/zij volgend jaar op vakantie gaat dat kan je op de date zelf wel vragen. Maar het is wel handig om te weten wat de hobby’s zijn en of hij/zij in het dagelijks leven naar school gaat of werkt. Tip: Kijk op Facebook of Instagram of jullie gemeenschappelijke vrienden hebben. Begin daarover tijdens de date en jullie hebben weer een gespreksonderwerp.

2. Weet wat je wilt
Ben je op zoek naar iemand waarmee je jaren lang een vaste relatie wilt hebben? Of hou je eigenlijk nog te veel van het single leven en date je gewoon voor de fun? Hij of zij wilt waarschijnlijk ook wel weten waar hij aan toe is.

3. Wees jezelf
Kleed je niet anders dan normaal voor een eerste date. Natuurlijk mag je er wel wat leuker uit zien dan je outfit voor een schooldag, maar overdrijf niet te veel. De ander vindt je het leukst als je gewoon jezelf bent. 

4. Neem pepermuntjes mee
Kauwgom kauwen ziet er vaak ordinair uit, maar je wilt wel een frisse adem hebben. Een paar pepermuntjes helpen hier ook bij en passen makkelijk in je handtas.

5. Ga niet naar de bioscoop
Veel mensen denken dat naar de film of theater gaan een perfecte eerste date is, maar niets is minder waar. In de bioscoop heb je vaak geen gesprekken met elkaar en kom je dus alsnog niet veel over elkaar te weten. Een bioscoop date is bijvoorbeeld wel leuk voor de tweede, derde of vierde date.

6. Geniet ervan
Een date moet wel leuk zijn. Vooral een eerste date. Als het wat wordt tussen jullie, dan zullen jullie vast nog vaak terug denken aan die eerste date. Ga je er met tegenzin heen? Doe het dan niet. En vind je er niks aan tijdens de date? Maak dat hem of haar dan duidelijk.

7. Geef niet teveel geld uit 
Het is maar een eerste date. Als het echt klikt tussen jullie kunnen jullie daarna nog zat andere leuke dingen doen en veel geld uitgeven. Je wilt natuurlijk niet spijt hebben dat je zoveel hebt uitgegeven en het niks is geworden. 

8. Vraag ‘waarom’
In plaats van te vragen wat hij of zij in zijn vrije tijd doet of wat het lievelingsgerecht is, kan je beter vragen waarom hij of zij dat doet en waarom dat zo is. Je ontdekt zo veel meer over iemands persoonlijkheid en hebt ook een nog eens een diepgaand gesprek. 

9. Wees interessant
Ga naar je date met wat leuke verhalen over jezelf. Interessante verhalen of juist een grappige gebeurtenis die jou is overkomen. En vergeet niet om écht naar hem of haar te luisteren. Het gesprek loopt dan veel soepeler en je weet ook makkelijk wat je moet reageren.

10. ‘Ik ben nerveus’
Ja, dit mag je best zeggen. Sterker nog, het is schattig en het laat merken dat je kwetsbaar durft te zijn.